IniciNoticiesCulturaAvui es farà la primera trobada del grup "llegim el riu"

Avui es farà la primera trobada del grup “llegim el riu”

Llegim el riu vol sumar a la ciutadania i la recerca ecològica dels rius a partir d’espais d’innovació social creats a les biblioteques municipals

L’Ajuntament de Tordera i la Biblioteca s’han sumat al projecte “Llegim el riu”, un projecte transversal de la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, els ajuntaments i les biblioteques municipals.

El projecte es coordina amb l’eina de ciència ciutadana RiuNet del grup de recerca (FEHMlab) del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona i compta amb la col·laboració de l’associació Hàbitats i la Fundació Rivus.

Llegim el riu suma ciutadania i recerca ecològica dels rius a partir d’espais d’innovació social creats a les biblioteques municipals per afavorir el coneixement dels ecosistemes fluvials i la col·laboració ciutadana en la seva protecció.

Llegim el riu vol complementar els projectes de ciència ciutadana a la conca del riu Llobregat i a les conques del Besòs i la Tordera, per afavorir-ne el coneixement i la col·laboració de la ciutadania en la seva protecció. Amb els resultats d’aquest procés científic i divulgatiu, es concreten amb la ciutadania recomanacions de polítiques públiques per gestionar i conservar el patrimoni fluvial d’aquests entorns. Ho explica la directora de la biblioteca, Sílvia Anfrons.

Llegim el riu

“volem estudiar l’estat biològic del riu”

En aquest sentit, des de Tordera ens trobem en una fase inicial del projecte. Des del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament i la Biblioteca tot just estan creant un grup de treball obert a tota la ciutadania per tal d’impulsar les diferents iniciatives o activitats en el marc del “Llegim el Riu”. 

Llegim el riu

La primera trobada del grup està programada per avui a les 19:00h a la biblioteca.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES