IniciNoticiesMedi ambientLa nova dessalinitzadora de Tordera no té garantida la potència elèctrica que...

La nova dessalinitzadora de Tordera no té garantida la potència elèctrica que necessita

L’hauria pogut aportar el ramal de la MAT de la Selva, rebutjada pel territori i la tramitació del qual es va suspendre el 2022

L’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera, situada a Blanes, té un problema important per resoldre. Més enllà dels tràmits administratius pendents i de les obres -el govern calcula que podria està operativa l’any 2028 després d’una inversió de 287 milions d’euros-, a hores d’ara aquesta infraestructura no podria funcionar perquè no arriba potència elèctrica suficient a la zona.

Segons avançava  La Vanguardia, perquè l’ampliació de la dessalinitzadora pugui funcionar cal una potència de 60 MW i una infraestructura elèctrica que no existeix. Una possibilitat seria reactivar el ramal de la MAT a la Selva, tot i que tant el govern català, com ajuntaments i Diputació rebutgen aquesta infraestructura. De fet, l’any 2022, en el marc de la negociació dels pressupostos entre PSOE i ERC es va tancar un acord perquè el govern espanyol suspengués la tramitació del polèmic ramal de la MAT i la subestació dels 400 kV i s’estudiessin alternatives al projecte. De moment, no se n’ha fet cap de pública. La dessalinitzadora de la Tordera es va inaugurar el 2002 i tenia dos objectius: per una banda, evitar la sobreexplotació de l’aqüífer de la Tordera i, per l’altra, garantir el subministrament a diferents municipis del Maresme nord i del sud de la Selva.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES