IniciNoticiesRegidoriesL’Ajuntament i la Policia Local recorden que és obligatori censar els animals...

L’Ajuntament i la Policia Local recorden que és obligatori censar els animals de companyia

Des del consistori s’ha engegat una campanya que se centra en gossos, gats i fures i es demana que es compleixi la normativa

L’Ajuntament de Tordera i la Policia Local han engegat una nova campanya de difusió de la normativa de tinença d’animals. Es tracta d’una ordenança que se centra en gossos, gats i fures i que té com a objectiu recordar que les mascotes han d’estar censades. Els requisits per censar l’animal són tenir el xip, mantenir totes les vacunes en regla, l’analítica de l’ADN i l’assegurança en cas de ser un gos potencialment perillós. El sotsinspector de la Policia, Carlos Alemany, recorda que en cas de desaparició també és important que la mascota consti al cens.

Animals desaparició

“Si la gent ho té tot en regla és més fàcil fer gestions”

En els darrers dos anys hi ha hagut un increment important de gossos a Tordera. En aquest context, la Unió Europea i la llei de protecció dels animals obliguen que l’animal consti al cens municipal, que circuli amb la identificació (el certificat del cens) i que, en cas de mort o desaparició, es notifiqui. Com que la normativa ja fa temps que està vigent, Alemany i la regidora de Seguretat, Nàdia Cantero, asseguren que es vigilarà amb atenció aquesta situació.

Animals civisme

“Es farà un control exhaustiu, però dependrà de cada situació”

Per altra banda, Cantero destaca que els gossos han de garantir una bona convivència al poble.

Animals convivència

En matèria d’higiene, regidora i sotsinspector coincideixen que la problemàtica dels excrements ha millorat amb el pas del temps. L’ordenança també demana que no s’orini a les façanes i que es mantinguin les vacunacions al dia. Les sancions poden oscil·lar entre els 100€ i els 3000€.Per fer el cens, el consistori recorda que el ciutadà s’haurà d’adreçar a la web de l’ajuntament. Podeu escoltar l’entrevista sencera al YouTube de Ràdio Tordera sota el títol “Patrulla en línia: Ordenança d’animals de companyia”.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES