IniciNoticiesMedi ambientEl CREAF alerta que el nostre sistema hidrològic pateix una sobreexplotació crònica

El CREAF alerta que el nostre sistema hidrològic pateix una sobreexplotació crònica

El govern confirma que el decret de sequera continuarà malgrat els embassaments recuperin el llindar dels 100 hectòmetres cúbics.

El Govern no preveu revertir les restriccions d’aigua i sortir de l’estat d’emergència al sistema Ter-Llobregat, malgrat que els embassaments recuperin el llindar dels 100 hectòmetres cúbics. Fonts de l’Agència Catalana de l’Aigua han confirmat a La Xarxa que la situació només es podria revertir amb l’arribada d’una forta llevantada o d’un altre gran temporal com el Glòria

Rius, aqüífers i zones humides han tocat fons. Segons la investigadora del CREAF (centre d’investigació ecològica i aplicacions forestals), Annelies Broekman, el nostre sistema hidrològic pateix una sobreexplotació crònica per la qual cosa, en temps de sequera, no hi ha marge per satisfer les demandes. Unes demandes que no paren de créixer i que encara el desequilibren més. Aquesta experta en aigua demana un cop de timó per canviar la tendència.

Broekman

“és important ajudar el sector primari”

En definitiva identificar l’impacte que cada ús de l’aigua té sobre el medi i veure quines reduccions ens ajudaran a ser més resilients en període de sequera.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES