IniciNoticiesSocietatEls pagesos gironins fan nit a l’AP-7

Els pagesos gironins fan nit a l’AP-7

Adverteixen que si no hi ha solucions fermes per part de l’administració no marxaran.

Pagesos gironins, entre ells diversos torderencs, van mobilitzar-se ahir a l’N-II a l’altura de Pontós. A primera hora del matí, uns 400 tractors vinguts de diferents punts de les comarques gironines van aparcar enmig de la carretera nacional. Els pagesos van baixar dels tractors i es van dirigir a peu fins a l’AP-7. Per fer-ho, van haver de superar un cordó de la Brimo dels Mossos d’Esquadra. Un cop van aconseguir trencar-lo, van construir barricades i es van atrinxerar al mig de l’autopista. Tot i que en un primer moment havien acordat amb els Mossos que tan sols s’hi quedarien a dinar, més tard van decidir ampliar la seva estada durant tota la nit.

Els pagesos sostenen que mantindran el bloqueig fins a tenir compromisos per part de la Generalitat i l’Estat per solucionar els greuges que viu el sector.

El pagès de Mas Julià, Oriol Bigas, també afirma que per cobrar les subvencions europees cal plantar uns cultius que no són els més adients per aquestes terres.

Bigas subvencions

Els pagesos i ramaders insisteixen en una reducció de la burocràcia per a la seva feina del dia a dia o la igualtat de condicions per als productes que s’importen de països de fora de la Unió Europea.

El dia 21 de febrer, els pagesos tenen prevista una altra acció a Madrid, davant de la seu del Ministeri d’Agricultura.

Els pagesos també demanen que la gent consumeixi producte local per contribuir en la causa i afavorir el medi ambient.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES