IniciNoticiesCulturaL'Ajuntament de Tordera i la Biblioteca se sumen al projecte "Llegim el...

L’Ajuntament de Tordera i la Biblioteca se sumen al projecte “Llegim el riu”

Llegim el riu vol sumar a la ciutadania i la recerca ecològica dels rius a partir d’espais d’innovació social creats a les biblioteques municipals

L’Ajuntament de Tordera i la Biblioteca s’han sumat al projecte “Llegim el riu”, un projecte transversal de la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, els ajuntaments i les biblioteques municipals.

El projecte es coordina amb l’eina de ciència ciutadana RiuNet del grup de recerca (FEHMlab) del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona i compta amb la col·laboració de l’associació Hàbitats i la Fundació Rivus.

Llegim el riu suma ciutadania i recerca ecològica dels rius a partir d’espais d’innovació social creats a les biblioteques municipals per afavorir el coneixement dels ecosistemes fluvials i la col·laboració ciutadana en la seva protecció.

Llegim el riu vol complementar els projectes de ciència ciutadana a la conca del riu Llobregat i a les conques del Besòs i la Tordera, per afavorir-ne el coneixement i la col·laboració de la ciutadania en la seva protecció. Amb els resultats d’aquest procés científic i divulgatiu, es concreten amb la ciutadania recomanacions de polítiques públiques per gestionar i conservar el patrimoni fluvial d’aquests entorns. Ho explica la directora de la biblioteca, Silvia Anfronts.

Llegim el riu 1

“volem estudiar l’estat biològic del riu”

En aquest sentit, des de Tordera ens trobem en una fase inicial del projecte. Des del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament i la Biblioteca tot just estan creant un grup de treball obert a tota la ciutadania per tal d’impulsar les diferents iniciatives o activitats en el marc del “Llegim el Riu”. 

Llegim el riu 2

La primera trobada del grup està programada pel dimarts. 20 de febrer a les 19:00h

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES