IniciNoticiesPolíticaL’Alcaldessa de Tordera es mostra prudent davant l’anunci de traspàs de la...

L’Alcaldessa de Tordera es mostra prudent davant l’anunci de traspàs de la R1 del Maresme a la Generalitat

La Generalitat donarà prioritat als trens de Rodalies en l’assignació d’horaris, assumirà la gestió de les estacions i, aspecte important, participarà en el disseny del Pla de Rodalies.

La línia R1 de Rodalies, que connecta el Maresme i la Selva amb Barcelona, és una de les infraestructures incloses en l’acord entre ERC i PSOE pel traspàs de rodalies anunciat aquest dijous. L’acord també preveu el traspàs de les línies R2 i R3. Segons aquest pacte, només es farà el traspàs dels trams on circulin exclusivament trens de titularitat catalana, tot i que es crearà una comissió per analitzar-los tots i considerar si en el futur se’n podrien traspassar més. L’acord per crear la nova empresa pública Rodalies Catalunya especifica que els temes “estratègics” s’hauran d’aprovar per majoria qualificada.

L’Alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias valora amb cautela la notícia atès que les negociacions segueixen obertes.

Elisabet traspàs rodalies 1

“estaria molt bé, però hem de ser prudents”

Si el traspàs s’acaba realitzant, Megias considera bàsic millores en les infraestructures i els horaris en la línia R1 de Tordera.

Elisabte traspàs rodalies 2

la Generalitat donarà prioritat als trens de Rodalies en l’assignació d’horaris, assumirà la gestió de les estacions i, aspecte important, participarà en el disseny del Pla de Rodalies. Això li haurà de permetre decidir quines obres cal fer a la xarxa, amb un compromís vinculant perquè, ara sí, les obres es facin quan s’han promès.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES