IniciNoticiesPolíticaElisabet Megias participa en una trobada amb Ajuntaments de l’Alt Maresme i...

Elisabet Megias participa en una trobada amb Ajuntaments de l’Alt Maresme i de la Selva, per parlar de les finances locals

Pineda de Mar lidera una trobada d’alcaldes i alcaldesses de 10 municipis per analitzar la situació econòmica i de finançament municipal

L’Alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias va assistir fa uns dies a una trobada d’alcaldes i alcaldesses de deu municipis de l’Alt Maresme i de la Selva, amb la finalitat de compartir la preocupació de les administracions locals en relació a les finances municipals i l’actual desequilibri econòmic que pateixen els ajuntaments com a conseqüència de la inflació i la pujada de preus dels darrers dos anys. 

L’increment de la inflació i la pujada de preus de subministraments com són l’electricitat i el gas, aquest passat any 2022, ha provocat un desequilibri important en els pressupostos dels ajuntaments, que els obliga, de cara l’any 2024, buscar l’equilibri pressupostari. Ho avançava a Ràdio Tordera, l’Alcaldessa Elisabet Megias.

Megias impostos

“NO HI HAURAN EXCESSIVES PUJADES, PERÒ SÍ QUE HI HAURÀ REAJUSTAMENTS EN ALGUNES TAXES”

S’espera que les ordenances fiscals 2024 es portin a aprovació en el ple d’octubre.

La trobada va reunir a Pineda els alcaldes i alcaldesses de Lloret de Mar, Tordera, Malgrat de Mar, Palafolls, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol, Canet de Mar i Arenys de Mar, que van estar d’acord, des de cada municipi, reivindicar una millora del finançament local, llargament demanat des dels ajuntaments des de fa més de 30 anys. 

La reunió també va servir per posar punts en comú sobre els serveis municipals, la seguretat ciutadana i la mobilitat. Amb relació a la seguretat ciutadana hi va haver la unanimitat de sol·licitar més efectius de Mossos d’Esquadra a l’Alt Maresme i la Selva, que a l’hivern hi ha una població estable de prop de 200.000 habitants, però que des de Setmana Santa i fins al mes d’octubrees duplica passant dels 500.000 habitants. 

Els representants locals van expressar la voluntat de seguir mantenint reunions periòdiques per debatre i buscar solucions als problemes comuns dels municipis.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES