IniciNoticiesSalutEl CAP Tordera comença a enviar SMS dins la campanya d’immunització de...

El CAP Tordera comença a enviar SMS dins la campanya d’immunització de bronquiolitis

Va adreçada a nadons fins a 6 mesos i a Tordera es farà el dilluns 9 d’octubre de 9:00h a 13:00h

Arrenca a Catalunya, i per primera vegada, la campanya d’immunització dels nadons de fins a 6 mesos contra el virus respiratori sincicial.

Molt contagiós, el virus respiratori sincicial és la principal causa de bronquiolitis i pneumònies, les infeccions de les vies respiratòries inferiors que sovint saturen les urgències pediàtriques. A més, comporten complicacions de salut a mitjà i llarg termini.

A partir d’ara, tots els nadons que neixin entre l’1 d’octubre i el 31 de març de l’any que ve rebran el tractament anticòs en el mateix hospital abans de rebre l’alta. Pel que fa als nadons nascuts entre l’1 d’abril i aquest 30 de setembre, seran immunitzats al centre d’atenció primària. En dona detalls la infermera de pediatria i responsable de vacunació del CAP, Meritxell Pérez.

Campanya bronquiolitis

“no és una immunització nova, ja existia”

Aquest dies, els pares començaran a rebre els missatges SMS comunicant-los la data. En tots els casos, el tractament consisteix en una única dosi, punxada. A Tordera la campanya d’immunització serà dilluns, 9 d’octubre de 9:00h a 13:00h.

En els menors d’un any, el VRS és el causant del 50% dels quadres de bronquiolitis i del 25% de les pneumònies.

L’any passat se’n van detectar unes 7.500 infeccions, a causa de les quals 1.058 infants van necessitar hospitalització i, d’aquests, 396 van haver d’ingressar a l’UCI.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES