IniciNoticiesPolíticaTordera presentarà candidatura per ser capital de la sardana 2026

Tordera presentarà candidatura per ser capital de la sardana 2026

Aquesta proposta està encapçalada amb l’entitat de “l’Associació de La Nostra Dansa”, que el proper 2026 arribarà al 50è aniversari de la seva constitució

Durant la sessió plenària del mes de setembre, es va aprovar per unanimitat, el suport oficial per part de l’Ajuntament a la sol·licitud referent perquè Tordera sigui capital de la Sardana 2026. 

Aquesta proposta està encapçalada amb l’entitat de “l’Associació de La Nostra Dansa”, que el proper 2026 arribarà al 50è aniversari de la seva constitució. Actualment, es troba obert el període de presentar sol·licituds de la capitalitat per part de la Confederació Sardanista de Catalunya. Aquest ens demana a l’Ajuntament el seu suport, mitjançant l’aprovació pel Ple, als actes que se celebrin durant l’anualitat 2026, en cas que Tordera sigui designada Capital de la Sardana, tal com s’especifica a les Bases de la Capital de la Sardana. Defensava la proposta el regidor de cultura, Pere Garcia.

Capital sardana Pere

“seria bo celebrar el 50è aniversari de la Nostra Dansa amb la capitalitat de la sardana”

Tots els partits menys VOX van donar suport a la iniciativa. Així justificaven el seu vot. Escoltem Salvador Giralt d’En Comú Podem, Eric Pérez de VOX, Àlex Gispert d’ERC, Xavier Pla de Més Tordera i Toñi Garcia del PSC.

Capital sardana grups

Iniciats els tràmits, burocràtics del projecte, des de l’entitat torderenca, conjuntament amb la regidoria de Cultura, s’ha creat un comitè organitzatiu per tal de treballar plegats amb la formació i organització dels diferents objectius establerts per tal d’aconseguir la designació del nostre municipi com a seu oficial.

L’Associació “La Nostra Dansa” té entre els seus objectius, a més de l’organització d’audicions de sardanes, cursets i actes adreçats a la seva difusió, l’organització d’aplecs, concursos i festivals relacionats amb el fet sardanístic.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES