IniciNoticiesPolíticaTordera aprova una nova ordenança de circulació i mobilitat

Tordera aprova una nova ordenança de circulació i mobilitat

El text actualitza l’anterior ordenança de l’any 2002 i regula l’ús dels patinets elèctrics.

El ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir una ordenança de circulació i mobilitat. El consistori tenia en vigor una Ordenança Municipal de circulació de vehicles i vianants de Tordera, aprovada i publicada l’any 2002, la qual s’havia convertit en una norma insuficient davant la nova mobilitat heterogènia i canviant, circumstància que feia necessària l’elaboració d’una nova eina normativa que permeti innovar en solucions eficaces i socialment consensuades i que s’anticipi a la mobilitat del futur.

La regidora de seguretat, Nàdia Cantero assegura que el nou text busca actualitzar la regulació dels vehicles de mobilitat personal, com els patinets elèctrics.

Ordenança mobilitat Nàdia

“voluntat de tenir una eina que ens faci ser més efectius”

La ordenança presenta un nou regim sancionador. I segons la regidora Cantero la normativa anirà acompanyada per una campanya informativa per donar-la a conèixer.

El regidor d’ En Comú Podem, Salvador Giralt considera que l’ordenança permetrà posar ordre al mal ús d’alguns usuaris de patinets.

Ordenança mobilitat En Comú Podem

Malgrat VOX veu lògica l’adaptació de la ordenança als canvis de circulació actual, el grup va votar en contra en no estar d’acord que el text hagi de complir amb els objectius de desenvolupament sostenible.

Ordenança mobilitat VOX

La regidora d’ERC, Marta Paset considera que la nova ordenança compleix amb els nous paràmetres de mobilitat. Malgrat això, la regidora va preguntar sobre alguns paràmetres com les  actuacions per millorar la circulació de les persones amb mobilitat reduïda i sobre el control dels vehicles que superin el soroll permès.

Ordenança mobilitat ERC

El regidor de Més tordera, Xavier Pla assegurava quela nova tendència de circulació obliga  als ens públics a regular-ho.

Ordenança mobilitat Més Tordera

La regidora del PSC; Toñi Garcia apunta que la nova ordenança és una eina actualitzada a l’actualitat.

Ordenança mobilitat PSC

L’Alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias en resposta a les preguntes d’ERC va anunciar una propera reunió amb una associació per fer-ne un estudi. Megias també va parlar dels tràmits telemàtics i l’ús de sonòmetres per part de la policia local.

Ordenança mobilitat Elisabet

El punt es va aprovar per 15 vots a favor (Junts-PSC-Més Tordera-ERC i En Comú Podem) i 2 vots en contra de VOX

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES