IniciNoticiesRegidoriesEs senyalitzen passos de vianants per afavorir l'autonomia de les persones amb...

Es senyalitzen passos de vianants per afavorir l’autonomia de les persones amb Autisme

Són quatre dibuixos acompanyats dels textos que descriuen la seqüència de les accions que s’han de realitzar per travessar el carrer: “Para”, “Mira”, “Cotxe parat” i “Passa”

Durant aquests darrers dies, des de la regidoria de seguretat s’ha completat aquest projecte de senyalització dels passos de vianants propers en els diferents centres d’ensenyament, amb pictogrames que afavoreixen l’autonomia i seguretat viària de les persones que tenen diagnosticat un Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA).

L’Ajuntament de Tordera amb col·laboració amb l’entitat “Associació de Famílies Especials de Tordera” s’han adherit en aquest projecte ja present en diferents municipis catalans.

Consisteix a pintar una seqüència concreta de pictogrames que es col·loquen sobre la primera línia blanca dels passos de vianants. Són quatre dibuixos acompanyats dels textos que descriuen la seqüència de les accions que s’han de realitzar per travessar el carrer: “Para”, “Mira”, “Cotxe parat” i “Passa”. Gràcies a aquests pictogrames s’ofereix un plus de seguretat al col·lectiu TEA, facilitant la comprensió de com s’ha d’actuar i, en conseqüència, millorar la seva autonomia. Ho explica la regidora de seguretat, Nàdia Cantero.

Nadia passos vianants

“continuem amb la tasca de fer un municipi més inclusiu i accessible per a tothom”

Aquests pictogrames són de color blau perquè és el color que més ràpidament identifiquen les persones amb TEA, també serveixen per continuar amb l’objectiu de treballar per un municipi més accessible, inclusiu i que afavoreix la convivència per a tothom.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES