IniciNoticiesSocietatEls Mossos d'Esquadra promouen mesures de seguretat per prevenir estafes i robatoris...

Els Mossos d’Esquadra promouen mesures de seguretat per prevenir estafes i robatoris durant l’estiu

D’acord amb les recomanacions policials, es desaconsella compartir informació a través de les xarxes socials sobre els plans de viatge fins que no estiguem de tornada.

Els agents de proximitat dels Mossos d’Esquadra a Arenys de Mar i Pineda de Mar estan informant als ciutadans sobre les precaucions que cal prendre per evitar estafes, furts i robatoris durant els mesos estivals. El sergent Enric ha destacat la importància de mantenir-se alerta i no abaixar la guàrdia, tant quan som fora de casa com abans de marxar de vacances.

D’acord amb les recomanacions policials, es desaconsella compartir informació a través de les xarxes socials sobre els plans de viatge fins que no estiguem de tornada. A més, és aconsellable guardar els objectes de valor en llocs segurs abans de marxar de casa, verificar que portes i finestres quedin ben tancades i activar l’alarma de seguretat. També es recomana notificar a persones de confiança que estarem absents, demanant-los que recullin la correspondència i vigilin l’habitatge, no tancar completament les persianes i fer un inventari dels objectes amb els seus números de sèrie, marques i models.

Consells estiu

“mirem de no penjar fotografies de les vacances a les xarxes socials”

En relació amb la seguretat en l’espai públic i en els transports, els Mossos d’Esquadra assenyalen la importància d’estar alerta. Entre les mesures suggerides es troben: portar només la documentació essencial, evitar ostentar diners o béns valuosos, tenir anotada l’adreça de l’allotjament, mantenir un control constant de les pertinences, portar bosses de mà o motxilles al davant del cos i desconfiar de persones que s’acostin excessivament o ofereixin ajuda sense ser sol·licitada.

En el cas de viatjar en cotxe, la policia aconsella no deixar objectes de valor a la vista, tancar bé els fiadors de seguretat i estacionar en zones ben il·luminades, transitades i vigilades. També s’alerta sobre la possibilitat d’enfrontar-se a possibles enganys si algú ens adverteix d’una roda punxada o intenta cridar la nostra atenció.

Pel que fa als allotjaments turístics, s’aconsella tancar portes i finestres quan s’abandona l’habitació o durant la nit, utilitzar les caixes fortes per guardar objectes de valor i documentació, i mantenir una vigilància dels efectes personals i dels equipatges en les zones comunes. A l’hora d’anar a la platja, és recomanable portar només els objectes necessaris i evitar portar objectes de valor, així com mantenir un control constant dels objectes personals.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES