IniciNoticiesSocietatCampanya d'inspecció i vigilància del transport escolar, de menors i viatgers a...

Campanya d’inspecció i vigilància del transport escolar, de menors i viatgers a tot Catalunya

Policies Local i Mossos d’Esquadra faran inspeccions per garantir i augmentar la seguretat viària dels desplaçaments col·lectius que es fan amb autocars

Aquesta setmana,  des del Servei Català de Trànsit (SCT)  es coordina amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals una campanya intensiva de controls de transport escolar, de menors i viatgers, tant en zona interurbana com en zona urbana. Aquestes inspeccions tenen com a objectiu garantir i augmentar la seguretat viària dels desplaçaments col·lectius que es fan amb autocars.

Coincidint amb l’època de colònies escolars i d’excursions i, per tant, amb més mobilitat d’aquest tipus de transports, els agents posaran el focus en aquest sector de vehicles i vigilaran sobretot les condicions administratives i del servei i també l’estat dels vehicles (pneumàtics, senyalització, enllumenat…).

Entre d’altres aspectes, controlaran si disposen d’una autorització administrativa específica per a realitzar el servei; el compliment de les parades o itineraris fixats per part dels xofers, així com l’ús dels sistemes de seguretat passiva, com el cinturó de seguretat o els sistemes de retenció infantil. En el marc d’aquestes inspeccions també es podran realitzar controls d’alcoholèmia i drogues als conductors i vigilància de distraccions com l’ús del mòbil.

Les dades de sinistralitat viària dels autocars en zona interurbana confirmen que són un col·lectiu segur, de fet en el darrers 5 anys, des del 2018 s’ha registrat una única víctima mortal (conductor), 14 ferits de gravetat i 289 ferits lleus a les carreteres catalanes. Tanmateix per augmentar el grau de seguretat dels usuaris i passatgers d’aquests transports col·lectius cal recordar que el cinturó de seguretat també s’ha de portar cordat en aquells autobusos i autocars que en porten.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES