IniciNoticiesPolíticaEmpat a 9 escons entre el PSC i Junts al Consell Comarcal...

Empat a 9 escons entre el PSC i Junts al Consell Comarcal del Maresme

Les eleccions del 28 de maig han fet que el PSC hagi sumat 1 nou conseller comarcal i JxCat 3.

8 forces polítiques, una més que en aquest mandat, ocuparan l’hemicicle del Consell Comarcal del Maresme el mandat 2023-2027. Repeteixen ERC, JxCat, PSC, PP, Comuns i Cup (però amb diferent pes dins de la corporació); desapareixen Ciutadans i entren dues noves forces: VOX i Ara Pacte Local.

Les eleccions municipals del 28 de maig han capgirat la configuració comarcal situant el PSC com a primera força empatada a 9 escons amb JxCat. Les eleccions del 28 de maig han fet que el PSC hagi sumat 1 nou conseller comarcal i JxCat 3.

ERC, que fins ara ocupava la primera posició, ha passat a ser tercera força amb 8 representants (n’ha perdut 4). Per la seva banda el PP que l’any 2019 havia obtingut un escó ara tindrà 2 representants i passa a ser la quarta força comarcal.

Els Comuns mantenen en 2 la seva presència comarcal i la CUP perd 1 representant.

Per la seva banda, VOX entra al Consell Comarcal del Maresme amb 1 representant i també tindrà presència comarcal Ara Pacte Local, la plataforma municipalista creada per El PDeCAT i Ara Catalunya. El plenari del Consell Comarcal es reparteix computant 2/3 dels vots obtinguts per cada força política o agrupació d’electors en el Maresme i 1/3 del nombre de regidors que cada formació ha tret en el conjunt dels 30 ajuntaments.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES