IniciNoticiesRegidoriesTordera consolida el Projecte AIDA, d’atenció i prevenció de l’abús sexual

Tordera consolida el Projecte AIDA, d’atenció i prevenció de l’abús sexual

Es tracta d’un servei gratuït i té una durada màxima de 10 sessions.

L’Ajuntament de Tordera, mitjançant l’àrea de Serveis Socials, ha consolidat la col·laboració amb la Fundació Concepció Juvanteny per tal de prestar al municipi un servei  adreçat a totes aquelles persones, especialment infants i les seves famílies, que hagin patit situacions d’abús sexual. El projecte, que es va posar en marxa abans de l’estiu passat, ja porta gairebé un any en marxa al municipi.

El servei ofereix un abordatge integral per prevenir, diagnosticar i reparar l’abús, posant el focus de la seva intervenció en tot l’entorn familiar de la víctima. Ho explica la regidora Toñi Garcia.

Toñi Garcia 1

Els professionals que realitzen l’atenció són terapeutes, treballadors socials i advocats especialitzats en l’àmbit.  Es tracta d’un servei gratuït i té una durada màxima de 10 sessions. Es tracta d’una unitat d’abordatge integral de l’abús sexual infantil que pretén reparar a les víctimes i les seves famílies. El nou servei dona resposta a una realitat esfereïdora que indica que 1 de cada 5 nens i nenes pateix abús sexual infantil abans dels 17 anys. D’aquests, un 60% mai rebrà cap tipus d’ajuda i el 90% no dirà res fins a l’edat adulta. Un treball no només amb la víctima sinó també amb l’entorn per arribar a prevenir nous casos. A més, aquets servei també és per a menors.

Toñi Garcia 2

I és que aquest és un servei necessari. La violència masclista és encara un problema social que provoca moltes altres problemàtiques, tal com explica la regidora:

Toñi Garcia 3

“Ha pujat la violència masclista”

Per més informació us podeu posar en contacte amb Serveis Socials de Tordera al telèfon 93.765.22.74 o bé a ssocials.tordera@tordera.cat, També al Servei d’abordatge integral de l’abús al 673.777.772 (trucada o missatge de WhatsApp) o bé a aida@fcjuvanteny.org

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES