IniciNoticiesMedi ambientEl caçadors de Tordera alerten de la gran població de senglars

El caçadors de Tordera alerten de la gran població de senglars

Des de l’Associació torderenca reclamen més comprensió per part de la Generalitat i l’Estat, així com de les persones que van a la muntanya.

Catalunya, sobretot les zones naturals, ha notat un gran increment de la població del senglar. Des de la pandèmia, l’animal s’ha multiplicat i això ha generat diferents problemàtiques arreu del territori. Un dels exemples és la destrossa del cultiu, un fet que també ha arribat a Tordera.

És per això que l’Associació de Caçadors, en temps de caça major, es dediquen sobretot a la matança del senglar. La llera de la Tordera és un espai molt poblat de senglars, alhora que un espai idoni pel cultiu. Una combinació que porta problemes als pagesos. És per això que els caçadors lluiten per atrapar-los. Antonio Rodríguez, president de l’Associació de Caçadors de Tordera, avisa d’altres problemes que poden fer arribar els senglars.

Caça senglar 1

“Un problema que esperem que no arribi és la pesta porcina africana”

Per això, des de l’Associació de Caçadors Torderencs s’asseguren de rebaixar-ne la població. Comencen la caça al juny i fins a finals del mes de març.

Però els caçadors no ho tenen fàcil. Des de l’Associació torderenca reclamen més comprensió per part de la Generalitat i l’Estat. De fet, a finals de l’any passat van estar de vaga per reclamar millores en la normativa. Entre d’altres coses, lamenten que no se’ls faciliti la feina. En dona detalls Antonio Rodríguez.

Caça senglar 2

En una primera instància la problemàtica va quedar mig resolta, després que els caçadors han aprovessin per majoria absoluta al mes de setembre tornar a caçar després que el Departament d’Acció Climàtica, la Federació Catalana de Caça i l’Agrupació de Societats de Caçadors i Pescadors de Catalunya arribessin a un principi d’acord sobre la comunicació de les batudes.  Les diferents parts van acordar que els caçadors comunicarien les batudes en espais públics, però no en espais privats on ja comptaven amb l’acord dels propietaris, una superfície que representa gairebé el 80% del país. Tot i així, des de l’associació de Caçadors de Tordera posen de manifest la necessitat que les persones respectin la senyalització dels caçadors i de les finques, si bé asseguren que “moltes finques tenen amo i no hi poden passar sense demanar permís”.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES