IniciNoticiesRegidoriesL’Ajuntament de Tordera oferta ajudes econòmiques per als infants que necessiten atenció...

L’Ajuntament de Tordera oferta ajudes econòmiques per als infants que necessiten atenció de psicòlegs o psiquiatres

L’Ajuntament de Tordera, a través de l’Àrea de Serveis Socials, ha impulsat un recolzament econòmic per a les famílies que necessiten atenció psicològica pels infants.

La pandèmia, així com la conseqüent de la pujada dels preus, ha generat una crisi econòmica que afecta a moltes famílies. Persones que els costa arribar a final de mes i que suposa un mal de cap més per una societat que ja sortia afectada per la tensió social generada per la pandèmia.

És per això que hi ha hagut un increment de les atencions psicològiques i de psiquiatres. En totes les edats, però sobretot en infants. En aquests casos, la Seguretat Social ofereix com a recurs públic el CSMIJ: El Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) és un servei sanitari pertanyent a la Xarxa de Salut Mental d’Utilització Pública del Servei Català de la Salut que realitza funcions d’atenció especialitzada a la salut mental i d’assistència psiquiàtrica en règim ambulatori. El CSMIJ atén a tots els menors de 18 anys . Però aquets servei està col·lapsat i, per ser atès, les visites poden arribar a ser mensuals.

És per això que l’Ajuntament de Tordera, a través de l’Àrea de Serveis Socials, ha impulsat un recolzament econòmic per a les famílies que necessiten aquesta atenció pels infants. La regidora Toñi Garcia, explica el problema.

Ajudes psicòlegs 1

“És un derivat de la situació tensional que viuen les famílies de no arribar a finals de mes”

Per això, s’ofereix un suport extra per tal que les persones puguin acudir a teràpia en el sector privat, si bé està més descongestionat que el públic.

Ajudes psicòleg 2

Aquestes ajudes que atorga Serveis Socials és, sobretot, per a famílies amb infants. Però des de Tordera també s’ofereixen altres línies de suport econòmic o directament d’atenció mèdica i psicològica per a adults. De fet, el CAP Tordera compta amb un equip professional de psicòlegs i psiquiatres. Des de l’Ajuntament demanen a les administracions superiors “posar recursos” perquè la salut mental és “una assignatura pendent” i apel·len a Generalitat i a l’Estat a bolcar-s’hi.

L’accés al CSMIJ pot ser fet des del metge de capçalera, o pediatra del CAP, però també des dels EAP (Equip d’Assessorament Psicopedagògic), des dels Serveis Socials o qualsevol altre institució assistencial relacionada amb la infància o adolescència. En el cas dels adolescents poden demanar atenció directa sense necessitat de derivació. En cas de trastorns greus de la salut mental o del desenvolupament psíquic el pacient es vincula a un programa (programa TMG) que possibilita un abordatge més intensiu i un seguiment del cas conjuntament amb altres institucions.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES