IniciNoticiesSalutAquest dissabte 11 de febrer es realitza una campanya de donació de...

Aquest dissabte 11 de febrer es realitza una campanya de donació de plasma a l’Esplai de la Gent Gran

Tots els grups sanguinis són vàlids, tot i que el grup AB és el donant de plasma universal, compatible amb tots els receptors.

Amb el suport de la regidoria de Sanitat, aquest dissabte 11 de febrer, l’Esplai de la Gent Gran acollirà una campanya de donació de plasma. 

La donació només de plasma o “plasmafèresi” consisteix a extreure sang, separar-ne les cèl·lules sanguínies mitjançant un separador cel·lular, retenir el plasma i retornar la resta al donant per la mateixa via.

La donació dura uns 45 minuts. Com que el plasma és majoritàriament aigua, la recuperació del donant és molt ràpida i les donacions poden ser més freqüents. Es pot donar plasma cada 15 dies.

Per donar plasma s’han de complir els mateixos requisits que per ser donant de sang. Cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos, trobar-se bé de salut i, en el cas de les dones, no estar embarassada. A més, si has donat sang, has d’esperar sempre un mes per a la teva propera donació.

Tots els grups sanguinis són vàlids, tot i que el grup AB és el donant de plasma universal, compatible amb tots els receptors. Malauradament, només 3 de cada 100 persones a Catalunya són d’aquest grup. La campanya de donació de plasma a l’Esplai serà demà de 10:00 a 14:00h i de 16:00 a 21:00h. Per demanar cita podeu reservar l’hora AQUÍ

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES