IniciNoticiesSalutEls municipis donen suport a l'atenció integrada social i sanitària

Els municipis donen suport a l’atenció integrada social i sanitària

Aquest organisme tindrà com a finalitat millorar i optimitzar el tracte que reben les persones grans i dependents. 

El món municipal en ple ha donat suport a la creació de la futura Agència d’atenció integrada social i sanitària a Catalunya. Aquest organisme tindrà com a finalitat millorar i optimitzar el tracte que reben les persones grans i dependents. Serà una realitat, en principi, d’aquí a dos anys, un cop s’aprovi la Llei que la regularà i que ara s’està tramitant al Parlament de Catalunya.

Per avançar, però, en el seu desplegament, i a l’espera de la creació definitiva de l’Agència, representants de les quatre diputacions catalanes, de les dues entitats municipalistes del país, i de l’Ajuntament de Barcelona, han subscrit un acord amb els departaments de Salut i Drets Socials de la Generalitat. Segons això, el territori quedarà dividit en set àrees assistencials i les diputacions gestionaran les actuacions en els municipis de menys de 20.000 habitants. L’objectiu de tot plegat és millorar i fer més fàcil l’atenció que reben les persones grans i dependents, com ha explicat el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano.

Atenció municipis 1

“volem una atenció més eficaç i més propera”

Quan sigui una realitat, l’Agència d’atenció integrada social i sanitària haurà de promoure la qualitat de vida, l’empoderament i l’autonomia personal. Manel Balcells, conseller de Salut de la Generalitat parla d’un dels aspectes al qual es pararà molta atenció.

Atenció municipis 2

(atenció municipis 2)

L’Agència es fixa com a objectius millorar l’experiència dels professionals, així com de les persones ateses i les seves famílies, vetllant perquè puguin desenvolupar el seu projecte vital en un entorn familiar i comunitari.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES