IniciNoticiesSalutBalanç positiu dels primers mesos de la figura de la nutricionista al...

Balanç positiu dels primers mesos de la figura de la nutricionista al CAP Tordera

Els pacients que atenen al centre són aquells que venen derivats per metges o infermers.

El CAP Tordera va incorporar, al mes de juliol de l’any passat, la figura de la nutricionista. Una professional que s’encarrega de “reconduir els hàbits alimentaris” per millorar la salut de les persones. L’objectiu és incrementar el benestar personal, tractant les patologies alimentàries, a través de la nutrició. I és que segons el Departament de Salut, A Catalunya, un 17% de la població adulta i un 11,7% de la població infantil entre 6 i 12 anys té obesitat (2022).

És per això que el Centre d’Atenció Primària va incorporar aquesta branca professional que té per objectiu “reeducar” en hàbits alimentaris i fer un recolzament mèdic en aquelles patologies desenvolupades. La nutricionista del CAP Tordera és la Isolda Vila. Ell mateixa explica les actuacions que s’han dut a terme darrerament.

Nutricionista 1

“Ha tingut molt bona acollida, realment la millora que han fet ha sigut fantàstica”

Els pacients que atenen al CAP són aquells que venen derivats per metges o infermers. Isolda Vila deixa clar quin és el procediment d’actuació.

Nutricionista 2

Així doncs, les principals accions s’ha fet de forma grupal. Les primeres que s’ha fet aquests sis mesos són per a millorar la salut familiar i tractar l’obesitat infantil.

Isolda Vila atén a Tordera els dimarts i dijous, si bé també treballa al CAP de Blanes. De fet, el Departament de Salut considera suficient la ràtio d’1 nutricionista per a cada 50.000 habitants. Malgrat això, la intenció és crear una estructura grupal per arribar al màxim de persones. Ho explica la nutricionista al programa Ara i aquí.

Nutricionista 3

Les actuacions grupals, assegura, serveix per teixir associació i ajuda entre els pacients. Unes primeres actuacions que han rebut un balanç positiu a Tordera durant els primers mesos d’actuacions.

ÚLTIMES NOTÍCIES