IniciNoticiesSalutEl CAP Tordera gestiona unes 100 visites pediàtriques al dia per...

El CAP Tordera gestiona unes 100 visites pediàtriques al dia per infeccions respiratòries

A Catalunya creixen exponencialment el casos de bronquiolitis entre els infants, especialment en menors de 2 anys.

La bronquiolitis és una infecció respiratòria freqüent en infants menors de dos anys, especialment durant els mesos freds de l’any (entre novembre i març, aproximadament). Malgrat això, degut a la pandèmia, aquesta estacionalitat s’ha vist alterada i se n’han detectat casos i brots en altres èpoques de l’any.  La malaltia produeix una inflamació dels bronquíols, que són els conductes més petits que s’encarreguen de transportar l’oxigen pels pulmons des dels bronquis als alvèols. Aquesta inflamació provoca que es formin mocs, de manera que l’aire té dificultats per entrar i sortir dels pulmons.

A Tordera, recentment, hi ha hagut un rebrot important. Sobretot aquest any, que la retirada de la mascareta ha tornat a fer créixer els casos entre els més joves. Segons confirma el director del CAP Tordera, Leonardo Heredia, la onada està essent força contagiosa.

Heredia brinquiolitis 1

“Estem tenint gairebé 100 visites per dia”

Una afectació que és present en pediatria però que aquest any també afecta als adults. Leonardo Heredia també detalla alguns dels símptomes trobats.

Heredia bronquiolities 2

Els canvis de clima acceleren aquest tipus d’infeccions respiratòries. Per això, des del CAP Tordera demanen als usuaris protegir-se, sobretot als infants, fent ús de mascareta en espais amb afluència de gent.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES