IniciNoticiesRegidoriesTordera consolida les tres Flors d'Honor de Viles Florides

Tordera consolida les tres Flors d’Honor de Viles Florides

Des de ja fa anys des de Tordera s’aposta de manera clara per l’eliminació dels productes químics i tractar les plagues amb mètodes alternatius.

Tarragona va ser escenari dels reconeixements anuals als municipis catalans i comuns andorrans que aposten per la transformació de l’espai públic a partir del verd urbà dins del moviment de “Viles Florides”. Enguany 155 pobles i ciutats estaven convocats a la cita celebrada a l’amfiteatre del Camp de Mar.

En aquesta edició, un total de 74 municipis han rebut la qualificació de les tres Flors d’Honor -deu més que ara fa un any-. Tordera revalida i consolida aquesta valoració de les tres flors (la rebem des del 2017) i a més  vam ser un dels primers pobles a adherir-nos al projecte i a aquesta avaluació anual.

Des de la brigada municipal i el seu departament de jardineria, juntament amb l’àrea de Medi Ambient, no s’aturen per mantenir en bon estat els parcs i jardins del municipi, per tal de rebre, un cop a l’any, el jurat que fa l’avaluació final de les flors d’honor. Dins de l’àmplia extensió del terme municipal (84 km2), es continua treballant amb el compromís de tenir cura per l’entorn, millorant els espais verds amb la implementació d’espècies autòctones i de clima mediterrani amb productes i plantes de proximitat i KM0 adquirits als productors locals. Així ho valorava la regidora d’obres i serveis, Bàrbara Vergés.

Balanç viles florides 1

“per nosaltres formar part d’aquest projecte és una línia de treball a seguir més millorar els nostres entorns”

Des de ja fa anys des de Tordera s’aposta de manera clara per l’eliminació dels productes químics i tractar les plagues amb mètodes alternatius. També es treballa per promoure millores en l’eficiència dels recursos hídrics amb mesures com la incorporació d’espècies que requereixen un baix consum d’aigua o la instal·lació de nous sistemes de rec que permeten un manteniment de la jardineria del municipi més eficaç i sostenible. Escoltem Bàrbara Vergés.

Balanç viles florides 2

La instal·lació de noves jardineres a la façana de l’església, a la plaça de l’Ajuntament, la renovació del giratori del carrer de Puigvert, la plantació de nous escocells a l’Avinguda Fibracolor, el manteniment dels parcs i jardins d’arreu del municipi o l’obertura i adequació de l’avinguda de la Cultura i el Passeig Fluvial són algunes de les actuacions destacables d’aquests darrers mesos.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES