IniciNoticiesPolíticaEl Ple demana al Govern central que executi les inversions pendents en...

El Ple demana al Govern central que executi les inversions pendents en Rodalies i traspassi competències

La moció va quedar aprovada per 15 vots a favor, 1 vot en contra i 1 abstenció.

Els grups polítics representants a l’Ajuntament han aprovat unànimement durant el Ple de setembre una moció a proposta d’ERC per exigir al Govern central que executi les inversions pendents en la xarxa de Rodalies. El text també insta a l’executiu espanyol a transferir les competències sobre el servei i sobre les infraestructures a la Generalitat.

Segons va manifestar la portaveu republicana, Marta Paset, la manca d’inversió en Rodalies i els incompliments “són un despropòsit”. 

Rodalies ERC

“Una deixadesa per part del govern de Pedro Sánchez que afecta més de 400.000 usuaris”

Una moció que també ha signat Junts per Tordera i En comú Podem. Tots plegats, recordant també que el pla  2008-2015 amb una inversió de 4.300M€, només es va executar en un 13%. I dels 2.100M€ anunciats entre 2016-2020, només s’ha executat el 40%. 

Des de la CUP es mostren “totalment a favor” de reclamar un servei digne i que “es mereixen els ciutadans de Catalunya” però assenyala que ERC fa servir “l’oportunisme” del moment. Oriol Serra reclamava més sinceritat als partits.

Rodalies CUP

Des de +Tordera es presentava el vot favorable. Xavier Pla recalcava un “enfocament pragmàtic”.

Rodalies +Tordera

Per part de Ciutadans, van presentar l’abstenció argumentant que no s’ha de traspassar competències a Catalunya.

Rodalies Cs

En Comú Podem, com a co-presentant de la moció, defensava la necessitat de resoldre les deficiències de les estructures. Ho explica Salvador Giralt.

Rodalies ECP

El PSC remarcava la necessitat d’inversió a Rodalies però afegia que “acusar el govern actual” és “oportunista i injust”. Ho explica Rafa Delgado.

Rodalies PSC

Des de Junts per Tordera, també com a co-presentants de la moció, recalquen la necessitat d’inversió i la necessitat de parlar d’aquest tema per solucionar-ne els dèficits. El regidor Josep Llorens posa el punt de mira en el govern espanyol.

Rodalies JxT

La moció va quedar aprovada per 15 vots a favor, 1 vot en contra i 1 abstenció.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES