IniciNoticiesMedi ambientS'avança la plaga de l'eruga processionària del pi

S’avança la plaga de l’eruga processionària del pi

Si aquests dies miren els pins dels boscos catalans, de ben segur que hi veuran els típics capolls blancs dels quals en surt l’eruga processionària del pi. Uns exemplars que, aquests dies, ja comencen a baixar dels arbres, quan el normal seria que ho fessin cap a finals de març o l’abril. La raó: el canvi climàtic.

L’augment de les temperatures i les poques pluges d’enguany han avançat la presència dels primers exemplars d’eruga processionària del pi. Aquests insectes baixen a terra buscant un lloc adient per enterrar-se, convertir-se en crisàlida, i, a l’estiu, convertir-se en papallona. En aquest camí, però, provoquen danys als pins.  Lluís Serra és enginyer de forest del Servei de Prevenció incendis forestals de la Diputació Barcelona 

Processionària

Els pèls de les erugues, ja sigui per contacte directe amb l’insecte o per transmissió aèria, poden causar irritació o al·lèrgies a les persones o als animals. Com cada any, en paral·lel a aquesta plaga s’inicien campanyes des de les administracions per reduir la seva població i evitar-ne la proliferació.

ÚLTIMES NOTÍCIES