IniciNoticiesRegidoriesS’obre un procés de participació per a la redacció del Pla...

S’obre un procés de participació per a la redacció del Pla Local de Salut

L’Ajuntament de Tordera fa uns mesos que treballa en la redacció del Pla Local de Salut que ha de permetre orientar les estratègies i accions en salut amb l’objectiu de millorar la salut i el benestar al municipi.
Després d’una fase inicial d’anàlisi del perfil de salut, a partir de les dades objectives que ofereixen indicadors de l’àmbit sanitari, ara s’inicia el procés participatiu per tal d’elaborar el Pla d’acció.

El Pla d’acció té per finalitat definir els objectius estratègics, operacionals i les accions que es portaran a terme per al període 2022-2025. És en aquest apartat on serà indispensable la participació de la ciutadania i del teixit associatiu per promoure la implicació de tothom en la redacció del Pla a fi que el document reculli les propostes més àmplies i diverses possibles. Es tracta d’analitzar els determinants de la salut de la població sobre els quals es pot intervenir des de sectors que no són el sanitari -educació, serveis socials, transport, comerç, indústria, medi ambient, habitatge, urbanisme, agricultura, entre d’altres, per millorar les condicions de salut de les persones. El procés d’elaboració del Pla Local de Salut té dues grans fases: la fase d’anàlisi de situació de salut o perfil de salut i l’elaboració del Pla d’acció. Ho explica la regidora de Sanitat, Nàdia Cantero.

Pla Salut

Per aquest motiu totes les persones que vulguin participar en aquest procés, poden fer-ho a través d’aquesta enquesta per tal de poder considerar les propostes ciutadanes quan s’elabori el Pla d’acció. L’enquesta es dirigeix únicament a persones que viuen a Tordera i les preguntes estan estructurades en funció dels determinants de la salut, entesos com aquells factors que, de manera directa o indirecta, influeixen en la salut de la població. Tothom pot fer les propostes que consideri necessàries en cada apartat i, en cas que no es tingui una proposta clara per algun concepte es pot deixar en blanc i passar al següent. Les respostes són totalment anònimes.

A fi de comptar al màxim de ciutadania possible aquesta enquesta també estarà disponible en format paper i bústia participativa a l’Esplai de la gent gran, a les farmàcies de Tordera i es farà arribar als centres escolars perquè les escoles ho puguin incloure en l’àmbit que considerin.

Per portar a terme l’elaboració del Pla Local de Salut, subvencionat per la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament compta amb el suport del grup motor del projecte, format per representants del CAP Tordera, la Corporació de Salut Maresme la Selva, l’Agència de Salut Pública i les entitats. El treball compta també amb l’assessorament d’ AmbSalut, empresa especialitzada en l’elaboració de Plans Locals de Salut arreu de Catalunya.

ÚLTIMES NOTÍCIES