IniciAppEls Mossos alerten que els patinets elèctrics són “un vehicle, no una...

Els Mossos alerten que els patinets elèctrics són “un vehicle, no una joguina”

Molts conductors de patinets elèctrics infravaloren el seu vehicles i la velocitat a la qual pot anar. 

Això provoca que es produeixin accidents en xocar contra altres vehicles o contra vianants. Per això, els Mossos d’Esquadra alerten que un patinet elèctric “és un vehicle, no una joguina”, i han emès una sèrie de consells que cal seguir.

Recomanen portar casc sempre que es condueixi aquest tipus d’aparells, anomenat vehicles de mobilitat personal(VMP). Dur posar el casc pot evitar forts impactes al cap i, fins i tot, podria arribar a salvar vides. També recorden que és obligatori portar elements reflectants i fer ús de l’enllumenat, requisits contemplats tant per la normativa de la Direcció General de Trànsit com per l’Ordenança Municipal de civisme de Tordera. Escoltem l’alcalde del municipi, Joan Carles Garcia.

alcalde patinet

Els Mossos adverteixen que està prohibit utilitzar auriculars mentre s’està conduint un patinet, ja que es perd un sentit important que pot avisar-nos de perills propers. A l’hora de circular, no està permès anar per la vorera, però si que es pot fer ús del carril bici. Els patinets elèctrics només poden transitar per vies urbanes, no per vies interurbanes i autopista i autovies encara que transcorrin dins del municipi i la velocitat màxima que poden assolir és de 25 km/h.

Amb l’eclosió dels patinets elèctrics i l’augment de la sinistralitat i de les víctimes, s’han incrementat els controls policials per contenir i frenar les infraccions i les actituds incíviques. En aquest sentit, des de l’any passat el Servei Català de Trànsit va començar a coordinar amb les policies locals dues campanyes anuals concretes de prevenció i control centrades en els vehicles de mobilitat personal.

ÚLTIMES NOTÍCIES