IniciAppTordera aprova una moció per demanar més oferta a la Formació Professional

Tordera aprova una moció per demanar més oferta a la Formació Professional

El Ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar una moció per demanar al Departament d’Educació més oferta de Formació Professional a Catalunya.

La moció presentada per En Comú Podem Tordera proposa instar al Departament d’Educació augmentar les places públiques de Formació Professional (FP) tan de grau mitjà, superior, com de programes de formació i inserció. A més, també es va acordar demanar a la Generalitat ampliar l’oferta de les FP.

Tali com va denunciar el regidor Salvador Giralt, més de 10.000 alumnes de Catalunya s’haurien quedat sense plaça als cursos públics de Formació Professional aquest curs 2021-22.  Giralt és regidor d’En comú Podem.

mocio formacio ecp

Des de la CUP Tordera es demana concretar, a nivell nacional, quin sistema formatiu es vol sense haver de fer “canvis de timó” constants. Oriol Serra presenta el vot favorable ja que defensa que “cal oferir oportunitats a tothom”.

mocio formacio cup

+Tordera defensa la Formació Professional i recorda que “havia estat la gran oblidada pel sistema educatiu i ha demostrat que és més necessària que mai”. Xavier Pla presenta el vot favorable del partit per aconseguir uns objectius concrets a nivell de la societat:

mocio formacio +t

Ciutadans també recorda que tenir estudis com aquests garanteix oportunitats. La regidora Míriam Rocabruna exposa els motius del vot favorable.

mocio formacio cs

ERC, Gent de Tordera i Jovent Republicà, que també va presentar alguna esmena a la moció, defensava la necessitat de tenir un bon sistema de formació professional per aconseguir un bon desplegament econòmic en el futur. La regidora Cinta Alcàcer, que presentava el vot favorable, explicava algunes de les accions que la Generalitat durà a terme.

mocio formacio erc

Des del PSC, el grup demanava més inversió en educació, motiu pel qual votaven a favor. A més, criticaven que la situació hagi perjudicat als estudiants. El regidor socialista, Rafa Delgado demana més inversió.

mocio formacio psc

Des de Junts per Tordera es posa en valor la necessitat de la inversió en Formació Professional. Així mateix, des del grup local han criticat la gestió d’anteriors Consellers d’Educació que haurien dificultat a l’Ajuntament la inversió en formació al poble. Una situació que, asseguren, ha hagut de resoldre l’Ajuntament de Tordera “sense suport”. Ho detalla el regidor Pau Megias.

mocio formacio junts

La moció va quedar aprovada per unanimitat.

ÚLTIMES NOTÍCIES