IniciAppL’Ajuntament aprova congelar les taxes, ordenances i preus públics per al 2022

L’Ajuntament aprova congelar les taxes, ordenances i preus públics per al 2022

L’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir en sessió plenària congelar els imports de les ordenances i taxes municipals per al 2022.

També es va aprovar mantenir les bonificacions i descomptes per a famílies en situació de vulnerabilitat, monoparentals, nombroses, gent gran que viu sola i famílies amb tots els seus membres a l’atur. En aquest sentit es va aprovar una modificació a les bonificacions en el sentit que, a partir del 2022, el barem regulador de la bonificació a l’IBI  s’establirà a partir de la base liquidable de la renda de la unitat familiar.

Les noves ordenances fiscals inclouen algunes modificacions de caràcter tècnic i d’adaptació a les noves normatives. També canvia els sistema tarifari a la baixa per a les naus industrials i locals comercials de Tordera, que essent limítrofes, comparteixen la mateixa activitat. També s’estableix una rebaixa en el barem de superfície en l’impost de les escombraries per a petits locals d’alimentació. Amb l’aprovació de les noves ordenances s’estableix una nova taxa per a la  llicència sanitària per a activitats específiques i també s’incorpora una taxa d’ús del domini públic per a entitats bancàries que disposin de caixers automàtics a peu de carrer. Finalment, durant el ple d’ahir es va regular el preu de les bústies de correspondència instal·lades a diferents punts del municipi.

La resta de taxes, ordenances i preus públics es mantindran com al 2020 i 2021, mantenint així el compromís del govern municipal adquirit l’any 2019 durant ple d’ordenances de no incrementar la pressió fiscal als ciutadans mentre sigui vigent l’acord de govern municipal.

La regidora d’hisenda, Jenifer Jansa, va destacar la importància i la gestió feta pel departament que lidera per poder aprovar aquestes ordenances un mes abans del que és habitual i fer-ho també d’acord amb la resta d’àrees i agents socials del municipi. Per la regidora, aquestes ordenances tenen un elevat caràcter social d’acord amb les necessitats de les famílies i empreses derivades de la crisi per la pandèmia.

ordenances Jenifer

La resta de grups van exposar diverses perspectives a aquestes ordenances. El regidor de la CUP, Oriol Serra va assegurar que les ordenances no reflexa gaires canvis respecte anys anterior, en aquest sentit va manifestar que esperaven un canvi més profund com per exemple incloure un IBI diferenciat.

ordenances CUP

El regidor de Més Tordera, Xavier Pla va votar favorablement per la contenció dels impostos acompanyat pel suport a les famílies i comerços.

ordenances Més Tordera

La regidora de Ciutadans, Miriam Rocabruna valorava positivament la reducció de la taxa d’escombraries al comerços.

ordenances ciutadans

El regidor d’en Comú Podem, Salvador Giralt celebrava que en les ordenances s’inclogui una taxa a les entitats bancàries que disposin de caixers automàtics a peu de carrer, tal  com havien reclamat en diverses ocasions. A més va demanar que la prorroga de la taxa d’ocupació de la via pública sigui indefinida. Una proposta que la regidoria estudiarà quan sigui el moment.

ordenances ECP

La regidora d’ERC, Gent de Tordera, Jovent republicà, Marta Paset va recordar que les ordenances s’adeqüen a la normativa vigent.  Malgrat això, lamenta que no s’hagi inclòs una proposta seva per la modificació de la taxa d’escombraries per el bon ús de la deixalleria.

ordenances erc

Les ordenances fiscals per l’exercici 2022 es van aprovar per 9 vots a favor (Junts, PSC i Més Tordera) i 8 abstencions (ERC, En Comú Podem, Ciutadans i la CUP)

ÚLTIMES NOTÍCIES