IniciAppL’Ajuntament aplica mesures fitosanitàries contra les plagues dels parcs Prudenci i la...

L’Ajuntament aplica mesures fitosanitàries contra les plagues dels parcs Prudenci i la Sardana

La regidoria d’Obres i Serveis, conjuntament amb l’Àrea de Medi Ambient, ha aplicat una sèrie de productes fitosanitaris i biològics per lluitar contra les plagues del municipi. Per tal de cuidar els parcs i jardins del municipi i fer-ho de la manera més sostenible possible amb l’entorn, la Brigada Municipal ha instal·lat capses d’espècies d’insectes depredadors dels paràsits que afectes a arbres i plantes. La regidora d’obres i serveis, Bàrbara Vergés.

plagues barbara 1

Aquest tractament, anomenat “Anthocoris nemoralis”, ja s’està aplicant als arbres del parc Prudenci Bertrana i del parc de la Sardana, i serveix per lluitar contra l’insecte tigre del plàtan (Cortyucha ciliata) que afecta directament aquesta espècie d’arbrat. Aquesta estratègia també serveix com a pedagogia a les escoles. Ho explica la regidora Vergés.

plagues barbara 2

Tordera forma part des del 2014 de la campanya “Som el què sembrem” , pel qual  es compromet com a poble en defensa de la salut pública i el medi ambient; dur a terme pràctiques alternatives de jardineria, manteniment de parcs i jardins, marges de camins i vials i arbrat públic, fonamentades totes elles en l’ús de productes biològics. Aquestes accions també se sumen a d’altres, d’acord amb el projecte de Viles Florides. Ho detalla Bàrbara Vergés.

plagues barbara 3

En aquest sentit, durant els últims anys, d’acord amb els agents socials del municipi, s’han impulsat accions com les instal·lacions de caixes niu d’espècies insectívores i hotels d’insectes, l’ús de productes fitosanitaris als espais i jardins públics o la plantació d’espècies de flors i plantes autòctones i sostenibles amb l’entorn.

ÚLTIMES NOTÍCIES