IniciAppEntra en vigor a tota la Unió Europea el certificat digital Covid...

Entra en vigor a tota la Unió Europea el certificat digital Covid (Passaport Covid)

Avui entra en vigor a tota la Unió Europea el certificat digital Covid, també conegut com a Passaport Covid, que acredita si una persona està vacunada, si té una prova diagnòstica negativa o si ha passat la Covid. El passaport covid o certificat digital verd és un document gratuït i individual que acredita que una persona:

  • Ha donat negatiu en una prova de covid.
  • Ha passat el covid en els últims sis mesos.
  • Està vacunada amb Pfizer, Moderna, AstraZeneca o Janssen.

Està disponible en format digital, en un document PDF amb un codi QR que conté la informació essencial i la signatura digital per comprovar l’autenticitat del certificat. També es pot imprimir en paper, si fos necessari. 

 Per demanar-ho has d’accedir a La Meva Salut, el portal de Salut on pots accedir a totes les teves dades mèdiques. Allà, has d’anar a l’apartat “Vacunes”. Hi trobaràs diverses opcions, i has d’anar a “Certificat COVID Digital UE”, sol·licitar aquí.

Ara per ara, la Generalitat només ofereix el certificat de vacunació i el de recuperació del covid-19. Properament també es podrà demanar el certificat de prova diagnòstica negativa.

Salut precisa que el certificat està en una fase de desplegament progressiu. Està previst que més endavant es pugui demanar també de manera presencial als centres sanitaris. Per a més informació, podeu trucar al 061 o consultar aquesta pàgina web de Salut .

ÚLTIMES NOTÍCIES