IniciAppEls bombers de Tordera comencen la campanya forestal amb pocs efectius

Els bombers de Tordera comencen la campanya forestal amb pocs efectius

La campanya forestal d’estiu que s’inicia avui activa fins a mitjans de setembre. Durant aquest període el Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) adapta i reforça els seus dispositius per fer front als mesos d’estiu i donar una resposta ràpida i eficaç davant els possibles incendis forestals que es puguin produir en aquest àmbit en els mesos de més calor al municipi.

El Cos de Bombers Voluntaris de Tordera es troba a dia d’avui en una situació deficitària d’efectius. Actualment només disposen de 12 bombers quan el Parc de Tordera està projectat per acollir entre 25 i 30 efectius. El cap del Cos de Bombers Voluntaris de Tordera, Eduard Caimel, explica com es reflecteix aquesta situació en l’activitat del Cos:

Tall de veu Eduard Caimel 1

En relació amb la campanya forestal, Caimel destaca el contrast entre el 2020, marcat per una baixa activitat a raó de les restriccions de mobilitat, i les previsions que tenen per aquest 2021, una temporada que s’inicia a mitjans de juny i que presenta clars indicis d’augment de l’activitat pels serveis de bombers.

Tall de veu Eduard Caimel 2

Aquest hivern ha estat poc plujós, motiu pel qual cal extremar les precaucions i conservar els boscos torderencs. En tot cas, tothom qui vegi fum o foc al bosc ha de trucar d’immediat al 112.

ÚLTIMES NOTÍCIES