IniciAppAprovada una moció a favor de l’equitat menstrual a Tordera

Aprovada una moció a favor de l’equitat menstrual a Tordera

Tordera lluitarà a favor de l’equitat menstrual. El Ple Municipal de la setmana passada va aprovar una moció a favor d’aquest fet.

Entre els punts aprovats es demana conscienciar a la població de Tordera a través de tallers, xerrades i educació per tal d’acabar amb l’estigma social. Així mateix, també es vol que els equipaments municipals facilitin productes gratuïts d’aquest tipus per si s’escau.  A nivell estatal, també s’exigeix a l’Estat rebaixar l’IVA dels productes d’higiene femenina al 4%, així com iniciar un projecte de llei per aconseguir-ne la gratuïtat.

Marta Paset, regidora portaveu d’Esquerra Republicana, Gent de Tordera i Jovent Republicà, partit ponent de la moció, explica la situació actual:

equitat menstrual erc

La CUP, que va afegir que el masclisme també agreuja aquesta desigualtat, defensaven positivament aquesta moció. El regidor Oriol Serra demanava anar més enllà en algunes de les accions.

equitat menstrual cup

Per part de +Tordera, defensen que per aconseguir la igualtat cal posar aquest problema sobre la taula i treure aquest estigma. Així mateix, afegeixen que la higiene femenina no és un luxe sinó una necesstat. Així defensava el vot a favor, Xavier Pla.

equitat menstrual +t

Des de Ciutadans, Miriam Rocabruna reforça la necessitat de conscienciar sobre aquesta gran molèstia i per això voten a favor de la moció. Sobre el cas de l’IVA, la regidora puntualitza:

equitat menstrual cs

Vot favorable que també compartia Podem Tordera. El grup municipal criticava la falta d’educació sobre la menstrualitat. Així mateix, s’afegia que els països orientals són pioners en aquest cas, que contemplen per llei el tracta equitatiu d’aquests casos. Finalment, el regidor Salvador Giralt exposa el vot positiu.

equitat menstrual podem

El PSC es mostrava també a favor de la moció. El grup avança que el govern ja està treballant en això des de diferents àrees des de fa temps. La regidora Toñi Garcia també detalla que el Banc d’Aliments i el Rebost de Tots col·laboren per oferir productes menstruals:

equitat menstrual psc

Junts per Tordera, també a l’equip de govern, votava favorablement a facilitar l’accés de la higiene femenina, d’homes i també dones trans. La regidora Nàdia Cantero, confirma que cal seguir treballant-hi:

equitat menstrual junts

La moció va quedar aprovada per unanimitat.

ÚLTIMES NOTÍCIES