IniciAppTordera celebra la setmana de la Natura i la Ciència fins al...

Tordera celebra la setmana de la Natura i la Ciència fins al 6 de Juny

Les àrees de Medi Ambient i Promoció Econòmica comencen avui les activitats de la Setmana de la Natura i de la Ciència que tindrà lloc del 31 de maig al 6 de juny en el marc de la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible. La primera de les activitats que es celebrarà aquesta tarda, i seran visites guiades a l’ETAP de Tordera (Estació de Tractament d’Aigua Potable). Durant la visita, es coneixeran les instal·lacions i s’explicarà el procés de potabilització de l’aigua des de que es capta fins que arriba a les llars. Les visites tindran lloc a les 18:00h, a les 18:20h i a les 18:40h.

Per demà dimarts, 1 de juny, s’ha organitzat una visita a l’estació meteorològica del parc de Fibracolor amb el meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, Quim Serra, a les 18:00h.

Dimecres, 2 de juny, a les 18:00h, tindrà lloc una xerrada sobre la lluita biològica de plagues als horts i jardins, a càrrec de Josep Giovanni, que donarà a conèixer quins són els insectes que eviten plagues i malures al nostre hort i jardí.

Dijous, 3 de juny, a les 18:00h, en Sergi Fontseca ens acompanyarà de ruta pel patrimoni local, durant la qual donarà a conèixer la simbiosi entre les explotacions agroforestals i el gaudi de l’entorn. La durada de la passejada, de caràcter familiar serà d’una hora. El punt de trobada per a la caminada serà al local de l’Associació de Veïns de Sant Andreu, Sant Jaume i Mas Martí.

Divendres, 4 de juny, tindrà lloc la Batnight, la nit dels ratpenats. De la mà de l’Alba Coronado, del Museu de les ciències naturals de Granollers, coneixerem la funcionalitat dels ratpenats a l’hora de lluitar contra espècies com el mosquit tigre, per exemple. La Batnight consistirà en una xerrada informativa a la Bilbioteca, a les 20:00h, un sopar a l’exterior ofert per l’Associació de Comerciants de Tordera Centre i una passejada per l’entorn de Fibracolor per veure les caixes niu dels ratpenats.

Dissabte, 5 de juny, tindrà lloc la Fira de la Natura i de la Ciència a la plaça de l’Església. A la mostra s’hi podran trobar parades amb productes relacionats amb la temàtica de la Natura i la Ciència (artesania amb producte natural, alimentació natural, llibreries que portin llibres relacionats amb la ciència i la natura, joguines especialitzades (experiments, natura, física,…) i/o el desenvolupament sostenible. També, durant tot el dia hi haurà activitats divulgatives i de lleure per al públic familiar. La regidora de medi ambient, Nàdia Cantero ens parla dels objectius de la setmana.

setmana natura 1

La biblioteca de Tordera, per la seva banda, també formarà part de la celebració de la Setmana de la Natura i de la Ciència i des del 24 de maig fins al 17 de juny ha organitzat diverses activitats familiars, com tallers, hores del conte i sortides emmarcades a la celebració del Dia Munidal del Medi Ambient. Per participar a cadascuna de les activitats, caldrà inscriures prèviament a través de la Biblioteca. 

Finalment, durant tota la setmana del 31 de maig al 6 de juny tindra lloc el Concurs de fotografia de natura amb el Fotoclub Tordera (Més info a xarxes social del FotoclubTordera), la plantada d’arbres per part de les escoles del municipi i una mostra dels treballs temàtics de medi natural realitzats pels alumnes que es podrà veure en diferents establiments locals.

ÚLTIMES NOTÍCIES