IniciAppTordera s’adhereix a l’Associació de Municipis per l’energia pública

Tordera s’adhereix a l’Associació de Municipis per l’energia pública

El ple de l’ajuntament de la setmana passada va acordar adherir-se a l’Associació de Municipis per l’energia pública (AMEP). A proposta de la CUP, el plenari va donar un ampli suport a favor d’aquesta adhesió principalment per 2 motius: Garantir que l’energia es produeixi sota criteris sostenibles i la necessitat de tenir operadors energètics públic. El regidor de la CUP, Oriol Serra assegura que el model energètic actual té un costos econòmics i socials molt elevats.

mocio amep cup

La moció només va comptar amb l’abstenció de Ciutadans. Els regidors i regidores van expressar la necessitat de consumir menys energia, i consumir la mínima imprescindible per viure. A banda, consideren que l’energia és essencial per viure i hauria de ser governada sota criteris de bé comú i no de benefici privat. Escoltem Xavier Pla de Més Tordera, Miriam Rocabruna de Ciutadans, Salvador Giralt d’En Comú Podem, Natàlia Pérez d’ Esquerra Republicana, Rafa Delgado del Partit Socialista i Josep Llorens de Junts per Tordera.

mocio amep partits

L’Associació de Municipis per l’Energia Pública, l’AMEP que aplega actualment una setantena de municipis té l’objectiu que els ajuntaments puguin gestionar la xarxa elèctrica dels seus municipis. Diuen que només d’aquesta manera es pot arribar a un model energètic just, democràtic i sostenible.

ÚLTIMES NOTÍCIES