IniciAppEl Ple Municipal acorda exigir al govern espanyol el pagament dels ERTO’s

El Ple Municipal acorda exigir al govern espanyol el pagament dels ERTO’s

El ple municipal de Tordera del darrer mes de maig va aprovar exigir al govern espanyol desencallar els tràmits perquè totes les persones afectades per un ERTO cobrin les prestacions econòmiques de forma immediata, resolent totes les incidències i reclamacions pendents. També, demanar al govern espanyol que exigeixi als bancs el pagament per avançat.

Fins el dia 24 de maig, s’han presentat a Catalunya 97.531 expedients de regulació temporal d’ocupació. A Tordera, se n’ha presentat 158, que afecten un total de 752 persones. La ponent de la moció, Marta Paset del grup municipal d’Esquerra Republicana, Jovent Republicà i Gent de Tordera, critica que l’Estat espanyol no s’hagi posicionat al costat dels treballadors i assegura que aquesta situació agreuja i vulnera encara més els seus drets. Així mateix, denuncia la “deixadesa” del govern i demanava una actuació urgent.

erto erc

Des dels grups municipals de la CUP i +Tordera es mostraven favorables a la moció. Escoltem Oriol Serra i Xavier pla, respectivament.

erto cup i +tordera

Quant al grup municipal de Ciutadans, Miriam Rocabruna assegura que les xifres dels afectats dels ERTO són “demolidores i preocupants” i troba “molt trist” que s’hagi de presentar aquestes mocions des dels municipis i que el govern espanyol no tingui la iniciativa. Votaven favorablement a la moció.

erto cs

Per part d’En Comú Podem Tordera, Salvador Giralt criticava la part expositiva de la moció considerant que és “injust” criticar l’estat espanyol de deixadesa, ja que defensa que és el primer cop que molts autònoms cobren una ajuda, per primer cop. També explicava que Catalunya és una de les Comunitats Autònomes que està rebent més ajudes, una de les “mobilitzacions més grans de recursos públics d’aquest país” i diu que la pandèmia “ha evidenciat les carències del sistema a tots els nivells”. Giralt, però, hi votava favorablement amb l’objectiu de desencallar els tràmits dels expedients.

erto ecp

Per part del PSC es mostrava a favor “d’agilitzar al màxim els tràmits” dels ERTO per permetre que les persones ho cobrin el més aviat possible. El regidor Rafa Delgado defensa que des de l’Ajuntament de Tordera s’ha treballat per assessorar tots els tràmits i poder ajudar administrativament a tots aquells que ho han necessitat. Delgado criticava la voluntat política de la moció presentada per ERC exposant que una qüestió d’àmbit Parlamentari no es pot resoldre als Ajuntaments d’acord amb l’àmbit de decisió que posseeix. El vot era contrari. Escoltem el regidor socialista.

erto psc

Junts per Tordera criticava la manca de prudència i serietat alhora d’anunciar mesures o plans que, tot i la intenció de voler ajudar a empreses, entitats o persones, finalment no es poden complir. Josep Llorens, regidor de l’Ajuntament, afegia que la mala gestió dels ERTO’s per part del govern de l’estat és el resultat de la combinació de la “precipitació i desconeixement” en l’administració que afecten directament a la ciutadania. Finalment hi votaven favorablement. Escoltem a Josep Llorens.

erto junts

La moció va quedar aprovada per 14 vots a favor i 3 vots en contra.

ÚLTIMES NOTÍCIES