IniciNoticiesEntitatsEls impulsors de la renda garantida denuncien que hi ha 40.000 expedients...

Els impulsors de la renda garantida denuncien que hi ha 40.000 expedients per resoldre

xerrada pirmiLa biblioteca de Tordera va acollir divendres passat una xerrada sobre la renda Garantida Ciutadana. Organitzada per Podem Tordera va comptar amb la presència del representant de la comissió promotora de la llei, Diosdano Toledano.

Segons es va explicar en l’acte, més del 70% de les 61.000 noves sol·licituds presentades des del passat 15 de setembre per cobrar la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), unes 44.000, han estat rebutjades o no s’han admès a tràmit. Aquesta prestació, aprovada per unanimitat pel Parlament el passat juliol, pretén pal·liar els greus percentatges de pobresa severa que hi ha a Catalunya.

En nombres fàcils: Treball només ha concedit 1.000 de les 61.000 noves rendes garantides sol·licitades. A més van passar de forma automàtica a percebre la prestació 107.000 persones, entre les que abans rebien l’extingida renda mínima d’inserció i determinats pensionistes.

Diosdado Toledano, portaveu de la Comissió Promotora de la Renda, ha reaccionat amb indignació davant aquestes dades i ha criticat que les concessions per a percebre l’ajuda no arriben ni el 2% de les peticions, el que significa que “hi ha abusos administratius per tal de no atorgar-les”. Toledano, ha lamentat que l’administració faci requeriments d’informació poc abans de finar els terminis establerts fent impossible el compliment de la demanda d’informació. 

balanc PIRMI 1

Diosdado Toledano, alerta que els incompliments amb el pagament estan generant situacions molt greus.

balanc PIRMI 2

Per aquests motius, la comissió promotora demana al Parlament i al conjunt de tots els grups parlamentaris –ja tenen el suport de Ciutadans, Catalunya en Comú i Partit Socialista de Catalunya- que s’adoptin les mesures necessàries per fer complir la llei de la RGC, l’abonament immediat de les sol·licituds que tenen silenci positiu, la realització d’una auditoria independent sobre les normes i procediments per que utilitza el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en aquesta gestió, en la línia del que ja va iniciar el Síndic de Greuges en una actuació d’ofici.