IniciNoticiesSocietatEl Servei Català de Trànsit coordina a tot Catalunya una campanya preventiva...

El Servei Català de Trànsit coordina a tot Catalunya una campanya preventiva de control de conductes de risc adreçada als motoristes

campanya-control-motocicletesA partir d’avui i fins al diumenge 27 de maig, el Servei Català de Trànsit (SCT) coordina amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals una campanya preventiva de control de conductes de risc adreçada a motoristes. L’objectiu és augmentar la seguretat en els seus desplaçaments i la percepció del risc entre aquest col·lectiu. Per això, es posarà èmfasi en l’ús del casc homologat com a element de seguretat passiva per part de motoristes i acompanyants, així com en aquelles conductes de risc que posin en perill la seguretat viària –excés de velocitat, conduir sota els efectes de l’alcohol o altres drogues, distraccions i altres conductes antireglamentàries.

Aquesta campanya es realitza en un context de repunt de les víctimes mortals, incloses les d’aquest col·lectiu vulnerable. Aquest any 2018, fins al 19 de maig, hi ha hagut 17 motoristes morts, quan en el mateix període de l’any anterior van morir 10 persones. Una altra dada destacada és l’augment dels accidents mortals amb un sol vehicle implicat, que aquest any representa més del 50% del total entre aquest col·lectiu.

 Davant d’això, des del Departament d’Interior i el Servei Català de Trànsit es demana més percepció del risc i consciència de la pròpia fragilitat als motoristes i a la resta d’usuaris respecte i col·laboració per reduir les víctimes en general i en especial d’aquest col·lectiu. En aquest sentit, s’apel·la a la responsabilitat compartida i a la necessitat d’una convivència respectuosa a la xarxa viària que requereix l’adopció de mesures protectores per part dels conductors de tots els vehicles.