IniciNoticiesPolíticaCiutadans guanya a Tordera amb el 26% dels vots i s’assoleix una...

Ciutadans guanya a Tordera amb el 26% dels vots i s’assoleix una participació històrica del 77,86%

formatge 21-DTordera ha tingut un comportament electoral força semblant al conjunt de Catalunya i s’ha reproduït pràcticament el mateix repartiment de vots: Ciutadans  guanya al municipi, experimentant un fort creixement, Junts per Catalunya es situa com segona força, seguida d’Esquerra Republicana. Igual que a la resta de Catalunya, el PSC manté resultats del 2015. En Comú Podem baixa en nombre de vots i percentatge a Tordera, igual que la CUP i PP que experimenten una forta davallada. Pel que fa a la participació, s’ha confirmat un rècord històric en unes eleccions al Parlament de Catalunya: s’ha arribat al 77,86%, uns 6 punts més que el 2015 i 15 punts més que el 2012.

 Amb el 100% escrutat, Ciutadans s’imposa a Tordera amb un 26,32% dels vots. La formació encapçalada per Ines Arrimadas ha obtingut 2502 vots a Tordera. Ciutadans ha experimentat a Tordera un fort creixement. Recordem que les passades eleccions de 2015 van ser segona força a Tordera amb un 15,87%. També cal posar de relleu que Ciutadans no compta amb representació municipal a l’Ajuntament de Tordera, ni tampoc, agrupació local.

Les forces sobiranistes que en les anteriors eleccions es van presentar sota el paraigües de Junts pel Si, també van augmentar en vots i percentatge, malgrat acabar com a segona i tercera força a Tordera.

Junts per Catalunya, la llista del president cessat Carles Puigdemont va assolir el 24,38% dels sufragis amb 2318 vots. Esquerra Republicana de Catalunya, la llista del Vicepresident cessat i actualment en presó preventiva, Oriol Junqueras va aconseguir el 21,41% dels sufragis amb 2035 vots. Fa dos anys Junts pel Si assolien un 43,71 % de vots a Tordera i aquest 2017 han augmentat el percentatge fins al 45,79%. L’alcalde de Tordera i membre de Junts per Catalunya, Joan Carles Garcia feia una lectura de la jornada electoral marcada per la victòria de Ciutadans a Tordera. Garcia parla d’un municipi divers, on les forces sobiranistes creixent.

balanc eleccions junts per catalunya

El regidor d’ERC a Tordera, Xavier Pla considera que el vot sobiranista està consolidat, malgrat tenir una mà lligada a l’esquena.

balanc eleccions erc

El PSC, tradicionalment força important a les eleccions al Parlament de Catalunya, ha obtingut uns resultats similars als aconseguits fa 2 anys amb  1193 vots, un 12,55% del total. Tot i mantenir pràcticament els mateixos punts percentuals de 2015 i 2012 i pujar lleugerament en vots, l’augment de la participació i de C’s ha deixat els socialistes en la quarta posició. El regidor socialista a Tordera, Rafa Delgado posava de relleu la participació i que els resultats obtinguts no eren els que esperaven.

balanc eleccions psc

En Comú Podem, baixa en vots i percentatges a Tordera respecte a fa dos anys.  La coalició integrada per ICV, EUiA i Podem, entre d’altres, ha obtingut el suport de 626 vots, el 6,58% del total. El regidor de Som Tordera, Salvador Giralt creu que la posició dels dos blocs no afavoria el posicionament dels comuns.

balanc eleccions en comu podem

La cinquena força a Tordera ha estat la CUP, que després dels bons resultats de fa dos anys va baixar les seves perspectives del 6% dels vots a només el 3,30%.

 Els Cupaires també ha tingut el mateix comportament electoral que a la resta de Catalunya. Han obtingut 323 vots, 400 menys que fa 2 anys. David Musquera, representant local apunta que la campanya potser no ha estat prou bona, per fer arribar el seu missatge.

balanc eleccions cup

La Patacada de la Nit, va ser per el Partit Popular. Tant a Tordera com a Catalunya, la força encapçalada per Xavier Garcia Albiol, es queda com a sisena força. A Tordera baixa Cinc punts percentuals i aconseguia només 300 vots. El regidor del PP a l’Ajuntament, Xavier Martin admetia que s’havia produït un vot útil cap a ciutadans.

balanc eleccions pp

L’emissora local Ràdio Tordera va fer ahir un seguiment exhaustiu de la jornada electoral. Una quinzena de membres d’aquesta emissora van treballar durant més de 10 hores per portar totes dades i les veus del protagonistes a les llars torderenques.

Totes les dades de les eleccions a Tordera es poden consultar clicant aquí.

ÚLTIMES NOTÍCIES