IniciNoticiesSocietat5.000 famílies de la demarcació de Barcelona han rebut cobertura sobre deutes...

5.000 famílies de la demarcació de Barcelona han rebut cobertura sobre deutes hipotecaris

SIDH deutes habitatgeLa Diputació de Barcelona i la Generalitat han assessorat cinc mil famílies amb deutes hipotecaris en 5 anys. Ho han fet a través del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge i en col·laboració amb els ajuntaments i els col·legis d’advocats de la demarcació. Aquest estiu, el servei cobrirà el 98% d’aquest territori. 

De les cinc mil famílies ateses, només mil han acabat amb acords favorables amb les entitats financeres. La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha qualificat el servei de positiu i ha destacat la coordinació de les dues administracions en evitar que els ciutadans perdin casa seva.

deute conesa

Aquest estiu, el Servei d’Intermediació en Deutes d’Habitatge obrirà tres punts més: a Pineda de Mar, a Cardedeu i al Moianès. En total seran 40 punts que donaran servei a 305 municipis, gairebé la cobertura total de la demarcació. S’hi pot accedir a través de les oficines de serveis socials de Tordera, situades a la Plaça de la Concòrdia. Les famílies que hi siguin derivades seran entrevistades per un lletrat especialitzat, qui, després d’estudiar el cas, farà una proposta de modificació de les condicions del deute. Aquesta proposta es transmet a Ofideute, de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que serà l’encarregat de fer la mediació amb l’entitat financera corresponent.

ÚLTIMES NOTÍCIES