IniciNoticiesMedi ambientEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya suspèn cautelarment les obres de...

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya suspèn cautelarment les obres de perllongament de la C-32 entre Tordera i Lloret de Mar

c-32Nou entrebanc per al projecte de prolongació de l’autopista C-32. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès cautelarment les obres de perllongament de la C-32 entre Tordera i Lloret de Mar, després d’admetre el recurs de la plataforma ‘Aturem la C-32’.

El tribunal ha estimat la petició de 16 entitats contràries a la infraestructura, que el setembre del 2016 van interposar un recurs contenciós administratiu contra el projecte i demanaven que, fins que hi hagi sentència, s’asseguri que no comencen els treballs. La interlocutòria del TSJC assenyala que hi ha indicis que fan sospitar que el traçat “s’hauria pogut aprovar” sense la declaració d’impacte ambiental obligatòria. El tribunal indica que “aquest no és el projecte de traçat corresponent a l’estudi informatiu pel qual es va aprovar la declaració el març del 2000”. Per tant, a l’espera de la resolució del judici, ara qualsevol moviment en el terreny queda aturat. La decisió, però, no és ferma, i es pot recórrer interposant recurs de reposició.

La plataforma ciutadana ‘Aturem la C-32’ ha estat sempre contrària a l’ampliació d’aquesta via, pels perjudicis mediambientals que podria suposar. Per això, divendres, es mostrava satisfeta amb la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.