IniciNoticiesCulturaTordera participarà al projecte "Lletra a lletra fem municipi"

Tordera participarà al projecte “Lletra a lletra fem municipi”

x-defaultAmb l’inici del nou curs 2016-2017, el projecte “Lletra a lletra fem municipi” torna a engegar la seva activitat de foment de les competències lingüístiques amb el tema “Llibres amb mans de Dona”, centrant la mirada en autores que, en diferents àmbits, han fet una important aportació a la llengua i literatura catalanes, com ara Lola Anglada, Maria Barbal, Joana Raspall i Mercè Rodoreda.

Es tracta de la quarta edició d’aquest projecte de territori, que té com a finalitat potenciar i donar suport al desenvolupament de totes les dimensions de les competències lingüístiques en els infants, joves i adults del municipi. A través de la il·lustració, la poesia, la novel·la i l’assaig, les autores han deixat un patrimoni literari de gran interès per a l’aprenentatge de les competències lingüístiques.

Dotze municipis de la demarcació; Abrera, Argentona, Begues, Castellbisbal, El Papiol, Piera, Sabadell, Sant Vicenç de Montalt, Tordera, Vallirana i Vilassar de Mar participaran en aquesta nova edició del projecte, de la mà de les seves biblioteques municipals i centres educatius.

Aproximadament, 800 alumnes de 18 centres educatius de primària, secundària i formació d’adults posaran en pràctica les diferents dimensions de la competència lingüística a partir de les quatre autores seleccionades. El treball a l’aula es complementarà amb sessions especials conduïdes per dues persones que les dinamitzaran, actuacions que docents i centres educatius proposin realitzar, visites, activitats a la biblioteca municipal i una visita a la Biblioteca de Catalunya.

La cloenda del projecte es realitzarà a cadascun dels municipis amb una presentació pública del procés realitzat.