IniciNoticiesComerçEl Consell Comarcal aplicarà un programa d'ajuda als autònoms del Maresme

El Consell Comarcal aplicarà un programa d’ajuda als autònoms del Maresme

DEFINITIVA_LOGOOOOOOOEl consell comarcal del Maresme presentat el programa “Consolida’t” que impulsa la Generalitat per ajudar els autònoms de la nostra comarca a enfortir el seu negoci. Per aquest motiu, ha signat un conveni amb la Fundació Universitària Martí l’Humà, que farà l’acompanyament dels treballadors que estiguin en aquesta situació que s’hi hagin inscrit.

Aquest programa els ofereix, gratuïtament, formació, anàlisi del seu negoci i un acompanyament personalitzat durant un any en la implantació de les mesures correctores per consolidar i fer créixer la seva activitat econòmica. El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, ha destacat que aquest programa és important per poder dedicar esforços perquè aquests treballadors puguin assegurar els fonaments del seu negoci, arribar a constituir una PIME i, a més d’autoocupar-se, generar feina

autonoms maresme

Diferents estudis apunten que el col·lectiu d’autònoms és molt vulnerable i un 50% dels negocis no arriben a superar els dos anys de vida. El programa “Consolida’t” té com a objectiu reduir aquest percentatge. En aquest sentit, el percentatge d’èxit entre els autònoms que han seguit el programa se situa entre el 97 i el 98%. De fet, el Maresme juntament amb el Vallès Oriental són de les primeres comarques que apliquen el programa “Consolida’t”.

El Maresme és una comarca amb una forta presència de treballadors autònoms. Les darreres dades oficials indiquen que hi ha 34.717 treballadors autònoms. El 76% presta la seva activitat econòmica en el sector serveis; el 13% a la construcció; el 9% a la indústria i el 2% al sector primari.

ÚLTIMES NOTÍCIES