IniciNoticiesEntitatsTordera va donar a Humana 33 tones de tèxtil usat el 2015...

Tordera va donar a Humana 33 tones de tèxtil usat el 2015 per a una finalitat social

Contenidor_roba_HumanaHumana Fundación Pueblo para Pueblo, organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) que des del 1987 duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda social al territori més proper, va recollir 33.429 kg de tèxtil usat a Tordera al 2015, una xifra que representa un augment del 22% respecte l’any anterior (27.375 kg).

La responsable de recollida de roba d’Humana, Mariona Fronzón valora molt positivament la col·laboració del poble de Tordera en la tasca d’Humana.

humana 1

La Fundació té instal·lats 12 contenidors on la ciutadania hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitza i als quals Humana dóna una segona vida. Mariona Fronzón, explica que la roba recollida arriba a la seu central, a l’Ametlla del Vallès on es distribueix.

humana 2

La recollida de roba és un servei gratuït per al municipi i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans.

Des del mes de juny de l’any passat, una quinzena de veïns i veïnes de Tordera participen en el programa d’agricultura social urbana anomenat “Conreem el clima i la comunitat (3C)”. És un projecte formatiu on hi col·laboren l’Ajuntament de Tordera i Humana i on els usuaris reben formació teòrica i pràctica per a conrear un terreny de 3.000 metres quadrats situat a la carretera de Fogars, prop dels Jardins de l’Alcalde Sagrera. Ho explica en declaracions a Ràdio Tordera, el tècnic agrícola d’Humana, Albert Amorós.

humana agricola 1

Els usuaris són veïnes i veïns del municipi derivats des de l’àrea d’Atenció Social i Serveis a les Persones, la selecció dels quals s’ha fet d’acord entre el Consistori i Humana. El tècnic agrícola assegura que l’ objectiu del projecte és fer una agricultura de subsistència.

humana agricola 2

La reutilització i el reciclatge de tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats per la ciutadania: cada kg de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l’emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea. Les 33 tones recollides l’any passat a Tordera representen un estalvi de 105 tones de CO2 a l’atmosfera.

ÚLTIMES NOTÍCIES