IniciNoticiesEducacióEl CAP de Tordera i l'Ajuntament promouen el programa contra l'obesitat infantil...

El CAP de Tordera i l’Ajuntament promouen el programa contra l’obesitat infantil “Nens/es en moviment”

nens_en_moviment.jpg.300x128L’Àrea Bàsica de Salut, amb el suport de l’Ajuntament de Tordera, promou el programa contra l’obesitat infantil “Nens/es en moviment”, basat en un projecte preventiu de l’Hospital de la Vall d’Hebron. L’objectiu del projecte d’intervenció en l’obesitat infantil és abordar l’obesitat promovent hàbits de vida saludables entre els alumnes de 8 a 11 anys amb sobrepès i/o obesitat, implicant‐hi tot el seu entorn. Així, durant 11 setmanes (una sessió cada setmana), el Casal de Joves acollirà les dinàmiques de treball amb els nens seleccionats i l’equip de pediatria del CAP de Tordera. En algunes d’aquestes sessions també hi participaran els pares dels nens, per tal d’aconseguir un major impacte en els resultats esperats a llarg termini. En dóna més detalls la infermera del CAP de Tordera, Txell Pérez.

nens en moviment 1

El programa va dirigit a alumnes de tercer, quart i cinquè d’educació primària amb sobrepès i obesitat, i pretén ajudar-los a adquirir els conceptes bàsics d’alimentació saludable, incrementar el temps que dediquen a l’activitat física per normalitzar el seu índex de massa corporal i a mantenir o augmentar la seva autoestima. I és que el 27% de la població d’entre 9 i 11 anys a Catalunya pateix sobrepès i obesitat, un problema que repercuteix en la qualitat de vida del menor. Txell Pérez parla de la problemàtica en l’alimentació infantil.

nens en moviment 2

Aquest programa, que es promou per primera vegada a Tordera, té resultats molt positius a d’altres poblacions gironines on ja s’ha implantat a través de  l’Institut Català de la Salut. Txell Pérez apunta que el programa compta amb uns llibres didàctics per a tots els participants.

nens en moviment 3

En les diverses sessions del programa es durà a terme una teràpia en grup on escolars i pares, paral·lelament, treballen amb temes relacionats amb la salut, com ara l’alimentació saludable, la publicitat enganyosa, l’autocontrol o la imatge corporal. També hi tenen cabuda qüestions com la comunicació, la resolució de conflictes, l’autoestima, la relaxació i l’activitat física, amb l’objectiu que puguin expressar les seves emocions en relació amb el tema del sobrepès, l’obesitat i les seves conseqüències. El programa dura onze setmanes amb sessions setmanals d’una hora i mitja.

ÚLTIMES NOTÍCIES