IniciNoticiesPolíticaERC, PSC i PP es mostren sorpresos amb l’acord de govern municipal...

ERC, PSC i PP es mostren sorpresos amb l’acord de govern municipal entre CiU i SOM Tordera

IMGP9828Divendres es va fer oficial l’acord de govern per Tordera per als propers quatre anys. En un acte públic a la plaça de l’Ajuntament, l’Alcalde Joan Carles Garcia, de CiU, i el regidor del grup municipal SOM Tordera, Carles Seijo, acompanyats dels nous regidors, van explicar els eixos principals de l’acord, on destaquen la reducció del cost polític i l’obertura de noves vies de participació ciutadana i de transparència. Les reaccions per part dels partits polítics que estaran a l’oposició, ERC, PSC i PP, no s’han fet esperar i la sensació principal és de sorpresa.

Des del PP, el regidor Xavier Martín diu que és un pacte estrany, però que els donaran un marge per valorar si realment ha estat un bon acord o no. Martín també lamenta els encreuaments de missatges que hi ha hagut les últimes setmanes entre alguns partits polítics, al voltant dels sous dels regidors.

balanç pacte govern pp 1

La intenció de Xavier Martín és votar favorablement al nou cartipàs del govern municipal, en un gest d’aprovació cap a la decisió de CiU i SOM Tordera de reduir el cost polític municipal, també. Martín recorda quines seran les prioritats del PP en aquests propers 4 anys.

balanç pacte govern pp 2

Pel que fa al PSC, el regidor Rafa Delgado es mostra sorprès del pacte de govern entre CiU i SOM Tordera. Pels socialistes, la coalició d’esquerres no ha estat coherent amb la seva orientació inicial.

balanç pacte govern psc 1

Rafa Delgado diu que des de l’oposició, el seu partit seguirà treballant per fer propostes i controlar l’activitat del govern municipal.

balanç pacte govern psc 2

Per últim, des d’ERC, coincideixen amb els socialistes que és un pacte de govern sorprenent. D’una banda, Xavier Pla posa de manifest la distància ideològica entre CiU i SOM Tordera, i el fet que aquests últims siguin novells en la política municipal i no tinguin una visió clara del govern. Per altra banda, Pla veu difícil que els dos regidors de SOM puguin forçar canvis significatius al municipi.

balanç pacte govern erc 1

Xavier Pla diu que faran una política d’oposició constructiva, intentant aplicar tant com sigui possible les idees que han defensat durant la campanya electoral.

balanç pacte govern erc 2

El nou govern municipal estarà format per 7 regidors de CiU i 2 de SOM Tordera. En el ple d’aquest dijous es donarà compte del nou cartipàs municipal.

ÚLTIMES NOTÍCIES