IniciNoticiesMedi ambientLa ramaderia Can Thos, de Tordera, és designada millor granja de Catalunya...

La ramaderia Can Thos, de Tordera, és designada millor granja de Catalunya per tercer any consecutiu.

can thos vaca orUn any més, Vic va ser l’escenari de l’Assemblea General de la Federació Frisona de Catalunya, celebrada el passat dimecres, 17 de juny. I com ja és habitual, a la trobada es van entregar els premis Vaca d’Or a les millors granges del país en Producció, Genètica i Morfologia. Des de fa uns anys, a més, hi ha una categoria que premia les explotacions en índex global, creuant les dades de genètica i producció. És aquí on la ramaderia Can Thos, de Tordera, ha revalidat el títol de millor granja de Catalunya per tercer any consecutiu. I també s’ha endut la Vaca de Plata en la categoria de millor índex genètic del país. Escoltem Pere Serra.

can thos 1

Els Vaca d’Or, que enguany han arribat a la desena edició, són els premis més importants del sector vaquí de llet a Catalunya. Hi opten totes aquelles explotacions que tinguin els millors índex genètics i de producció, que s’elaboren a partir del llibre genealògic i el control lleter. Pere Serra, de la ramaderia de Can Thos, explica que les granges catalanes s’han professionalitzat.

can thos 2

Pere Serra explica que munyen més de 200 vaques i que busquen optimitzar al màxim el rendiment del bestiar.

can thos 3

L’explotació de Can Thos es troba ubicada al veïnat de Sant Andreu de Tordera.

Durant l’Assemblea General de la Federació Frisona de Catalunya, celebrada la setmana passada, també es va escollir el nou president de l’entitat, Josep Rebés.

ÚLTIMES NOTÍCIES