IniciNoticiesEntitatsSOM Tordera se sorprèn de la capacitat de posar-se d’acord amb CiU...

SOM Tordera se sorprèn de la capacitat de posar-se d’acord amb CiU per formar govern local. També lamenta que no hagi estat possible un pacte d’esquerres amb ERC i el PSC.

IMGP9977Després de la presentació pública de divendres de l’acord de govern amb CiU, SOM Tordera Entesa (la coalició formada per ICV i independents de Podem) ha fet públic aquest cap de setmana un comunicat, on expliquen els motius pels quals no ha estat possible la formació d’un govern d’esquerres a Tordera. Per ells, tal i com diuen en el text, era el “primer i únic objectiu” des del començament.

En primer lloc, aclareixen que tot i el pacte amb CiU, “SOM Tordera és una agrupació d’esquerres de debò i ho seguirà sent”. Diuen que les seves idees són les polítiques d’esquerra i socials, i que el pacte amb els convergents ha estat la forma més factible de poder-les integrar al govern del municipi.

Al llarg del comunicat expliquen com van anar els contactes i les negociacions amb el PSC i ERC, i culpen aquests últims d’una “actitud mancada de col·laboració, comunicació, transparència i sentit de treball i responsabilitat”, la qual cosa va ser el que “va acabar radicalment amb la possibilitat de crear una coalició de govern” entre les forces d’esquerres amb representació. Abans de les eleccions no contemplaven, en cap cas, l’escenari d’un pacte amb CiU. De fet, van parlar amb les altres forces d’esquerra sobre la possibilitat de pactar conjuntament, si el resultat de les eleccions ho permetia. En declaracions a Ràdio Tordera, Carles Seijo diu que no s’esperaven l’actitud que s’han trobat per part d’ERC.

comunicat som 1

Carles Seijo assegura, però, que tota la culpa no és d’ERC. El PSC també hi va tenir a veure a l’hora d’establir el repartiment de les quotes de poder.

comunicat som 2

Pel que fa al conflicte amb els sous dels regidors (del qual se n’ha parlat molt últimament), Carles Seijo creu que només era una excusa, perquè tampoc hi havia acord amb altres qüestions.

comunicat som 3

Carles Seijo diu que des de SOM Tordera estan sorpresos de la capacitat de poder arribar a un acord amb CiU, essent dos partits amb ideals tan oposats. En el comunicat destaquen el tracte amable que van rebre per part dels nacionalistes, tot i que aquests els van recriminar la campanya tan dura que van fer en contra seva.

comunicat som 4

Segons ha explicat Carles Seijo en aquesta emissora, l’acord de govern amb CiU és transversal, de manera que ningú tingui una quota de poder fixa. Hi ha un responsable per cada àrea de govern, que sempre tindrà algú de l’altre partit proper, per tal que les coses es treballin i es facin per consens. En aquest sentit, SOM Tordera ha assumit dues àrees que creien que eren les més problemàtiques del últims anys.

ÚLTIMES NOTÍCIES