IniciNoticiesEntitatsERC i Gent de Tordera detallen en un comunicat el resultat de...

ERC i Gent de Tordera detallen en un comunicat el resultat de les negociacions amb els partits polítics

ERC+GdTEl grup d’Esquerra Republicana – Gent de Tordera ha publicat en les darreres hores un escrit on detalla les negociacions amb els altres grups polítics per la governabilitat de Tordera. Diuen que després de les eleccions del 24 de maig van iniciar les negociacions amb diversos grups. En les converses amb Convergència i Unió, després d’una primera presa de contacte, van entrar en detalls a nivell d’organigrama i de pes polític als diferents òrgans de govern, entre els quals la Junta de Govern. Des d’ERC entenien que el grup de CiU havia estat la força més votada i respectaven la seva condició única per començar a negociar, que era mantenir l’alcaldia. ERC–GdT demanava tenir majoria a la Junta de Govern, amb la idea de marcar de prop la política diària de l’Ajuntament. També van proposar la rebaixa dels salaris dels càrrecs polítics del 5-7%, de reducció de les dedicacions exclusives, i de reducció de càrrecs de confiança. Diuen que el grup de Convergència i Unió no les va acceptar i tampoc van oferir cap contraproposta. Xavier Pla és el cap de llista d’Esquerra.

comunicat pla 1

Respecte a les negociacions amb els grups del PSC i SOM (Iniciativa i Podem), van fer dues rondes de trobades amb cadascun dels grups per mesurar les prioritats que tenia cadascú i conèixer de quines àrees preferien responsabilitzar-se. Una llarga negociació va portar a tenir una reunió conjunta dels 3 grups i a definir com havia de conformar-se el govern. Asseguren que van arribar a un primer acord de repartiment d’àrees i regidories, així com de distribució a la Junta de Govern. Segons Esquerra, l’acord entre els grups d’ERC, SOM i PSC des del punt de vista del cost polític va ser la reducció del 5% dels sous del regidor base, la rebaixa dels salaris de les tinències d’alcaldia en un 21,7%, la reducció de les dedicacions exclusives i la reducció del nombre de càrrecs de confiança. En total suposava la disminució d’un 16% del cost polític (uns 70.000€ menys). Segons Esquerra aquesta va ser la primera i última reunió convocada dels 3 grups que van fer conjuntament els tres partits. Esquerra desmenteix que el dimarts dia 9 de juny hi hagués cap reunió acordada a l’Emili Vendrell. Asseguren que aquell dia els regidors d’Esquerra – GdT i el president de la Secció Local d’ERC estaven reunits al despatx del grup municipal a l’Ajuntament. Xavier Pla detallava els motius que no han fet possible aquest pacte.

comunicat pla 2

En conclusió, CiU i ERC-GdT no van arribar a cap acord perquè Convergència i Unió no volia cedir la quota de pes polític que crèiem que els pertocava pel fet de no tenir majoria absoluta. La coalició entre el PSC, SOM i ERC no va arribar a bon port per falta de confiança en la cohesió del grup. Esquerra Republicana – Gent de Tordera diu que s’ha mantingut coherent al programa electoral i que no estaven disposats a formar part d’un govern en què tot seguís igual que ara. El grup d’Esquerra Republicana i Gent de Tordera apunta que seguiran treballant, dia a dia, fins que tinguin prou força per fer els canvis que necessita aquest poble.

ÚLTIMES NOTÍCIES