IniciNoticiesSalutLa Corporació de salut del Maresme i la Selva s’implica en la...

La Corporació de salut del Maresme i la Selva s’implica en la Setmana Sense Fum

setmana sense fumFins diumenge es celebra la XVI Setmana Sense Fum, coincidint diumenge amb el Dia Mundial Sense Tabac. La Corporació de Salut del Maresme i La Selva (CSMS) s’hi ha volgut implicar organitzant diferents accions en els seus centres d’atenció primària.

Així, per exemple, tots els professionals assistencials porten una xapa amb el lema “Et puc ajudar a deixar de fumar” i fan “receptes” amb consells per deixar de fumar. A més, s’han col·locat taules informatives amb fullets de la XVI Setmana Sense Fum i altres materials divulgatius sobre els beneficis de deixar de fumar. També s’intercanvien cigarretes per caramels sense sucre i es fan carboximetries als fumadors. El secretari de salut pública, Antoni Mateu, comenta que cada any uns 1.200 adolescents s’enganxen al tabac i que 1 de cada 2 persones mort a causa del tabac.

tabac

Tanmateix, i específicament en el CAP Tordera, s’ha programat una xerrada sobre les darreres novetats per deixar de fumar. I a més s’ha col·locat un paperògraf a una paret del centre perquè els usuaris expressin les seves opinions sobre el problema del tabaquisme.

ÚLTIMES NOTÍCIES